Esiintymiset & Ajankohtaista

Tulevat kuorokonsertit ja uutiskatsaus

Esiintymiset

Candominon ja CandoMinin tulevat konsertit

 • 18.12.2018 / 19:00

  Olaus Petrin kirkko, Helsinki, Loiste – Candomino-kuoroperheen perinteinen joulukonsertti I

 • 19.12.2018 / 19:00

  Espoon tuomiokirkko, Loiste – Candomino-kuoroperheen perinteinen joulukonsertti II

 • 10.02.2019 / 10:00

  Espoon tuomiokirkko, Espoon piispan virkaanastujaismessu

 • 30.03.2019 /

  Candominon konserttimatka Ouluun ja Ylivieskaan

 • 08.04.2019 / 19:00

  Olarin kirkko, Kevätkonsertti

Ajankohtaista

01
12
2018
Kirjoittanut Helleka Tallgrén, intendentti

CandoMinin tiernatytöt voittoon Tiernapoikakilpailussa

CandoMinin tiernatyöt voittivat viikonloppuna Oulussa järjestetyn perinteisen Tiernapoikakilpailun mukaelmat-sarjan. 85. kerran järjestettyyn kilpailuun osallistui 22 joukkuetta. Mukaelmat-sarjassa Tiernapojat esitetään joko sisällöllisesti tai musiikkillisesti mukaeltuna. Sarjan ensimmäisen palkinnon arvo on 2000 euroa. CandoMinin tiernatytöissä lauloivat 15-vuotiaat Saaga Linna, Irene Niinikoski, Elena Kinnunen ja Elina Lilja.

20
10
2018
Kirjoittanut

CandoMini lauloi voitokkaasti

CandoMini-lapsikuoro voitti 20.10.2018 kansainvälisen Claudio Monteverdi kuorokilpailun Venetsiassa. CandoMini ylsi ensimmäiseksi lapsikuorosarjassa ja voitti myös koko kilpailun pääsarjan grand prix palkinnon. CandoMini-kuoroa johtaa musiikkipedagogi Viena Kangas. Kilpailussa oli mukana kuoroja muun muassa naapurimaista Ruotsista ja Venäjältä sekä Kreikasta, Italiasta ja Tanskasta. 

Tuomariston mukaan kuoron sointi on puhdas ja laulaminen tarkkaa. Palautteiden perusteella kuoron soinnissa kuuluu laulamisen ilo ja hyvä yhteishenki. Kuoronjohtajan ja kuoron välinen kontakti on vahva ja pedagogisesti taianomainen.

- Voitto tuli yllätyksenä ja olo on kiitollinen! Olen iloinen siitä, että saan työskennellä näin lahjakkaiden lasten kanssa ja onnistua yhdessä musisoimalla, kommentoi voittoa kuoronjohtaja Viena Kangas.

Kilpailuohjelmisto koostui keskiaikaisesta kirkkomusiikista moderneihin kuoroteoksiin. Ohjelmistossa oli kappaleita muun muassa Piae cantiones kokoelmasta, Einojuhani Rautavaaralta, Pekka Kostiaiselta ja Veljo Tormikselta.

Espoolaiskuoro koostuu 10–17-vuotiaista laulajista ja se harjoittelee Olarin kirkolla. Candomini on aikaisemmin voittanut Vocal Espoo lapsi- ja nuorisokuorosarjan kesällä 2018, palkittu Tampereen sävel -kuorokatselmuksessa kultaleimalla ja lapsikuoron erikoispalkinnolla, saanut kultaleiman Canta al Mar kuorofestivaaleilla Espanjassa kahdessa sarjassa ja kuoronjohtaja Viena Kangas on palkittu kuoronjohtajan erikoispalkinnolla.

11
10
2018
Kirjoittanut Viena Kangas, kuoronjohtaja

CandoMini 5 vuotta

Maanantai 20.5.2013. Pieni joukko Candomino-kuorolaisia kokoontui kevätkonsertin jälkeen Ursulaan kahville keskustelemaan laulamisesta, musiikista ja kuoron tulevaisuudesta. Yksi heitti ilmaan ajatuksen, että mitä jos kuorolla olisi oma “farmikuoro”, joka harjoittelisi Candominon rinnalla ja voisi olla pidemmän tähtäimen ratkaisu kuoron iänikuiseen laulajapulmaan. Toinen innostui tästä heti ja ilmoittautui vapaaehtoiseksi kuoron vetäjäksi. Näin sai alkunsa CandoMini, Candominon oma lapsikuoro.

Kun Emmi Saulamaan kanssa lähdimme perustamaan uutta lapsikuoroa, emme juurikaan miettineet käytännön haasteita, kuten rahoitusta tai sitä, mistä laulajat löydettäisiin. Meillä oli valtavasti intoa ja uskoa siihen, että homma lähtisi kyllä pyörimään, ja olimme itse valmiita tekemään töitä talkoovoimin. Jälkikäteen olen usein miettinyt, että asioiden parempi suunnittelu ja pohjatyö olisi voinut helpottaa monia asioita myöhemmin, mutta toisaalta ilman meidän innostusta ja suin päin kohti unelmaa-asennetta CandoMiniä ei olisi varmaan koskaan perustettu. Muistan kun rustasimme kuorohakemuksia, suunnittelimme esiintymisasua ja teimme kuorolle Facebook-sivut. Kun koelaulujen jälkeen harjoituksiin kokoontui kahdeksan nuorta laulajaa, oli fiilis vähän epätodellinen: me ollaan oikeasti perustettu kuoro!

CandoMini kaksi ensimmäistä vuotta olivat vähän hakemista ja oman identiteetin etsimistä. Laulajia ei ollutkaan niin helppo saada mukaan, mitä luulimme. Myös idea “farmikuorosta” piti unohtaa, sillä nuoria lapsia ei hirveästi innostanut ajatus siitä, että ehkä 5-7 vuoden päästä he voisivat päästä mukaan isojen kuoroon. CandoMinille piti asettaa omat tavoitteet ja lähtökohdaksi asetimme sen, että CandoMini toimisi itsenäisenä kuorona, joka tekisi aktiivisesti yhteistyötä Candominon kanssa. Toki Candominosta oli meille hurjasti hyötyä ja vetoapua etenkin alkuaikoina – pääsimme heidän kanssaan muun muassa heti vuoden ikäisenä kuorona nauhoittamaan pari joululaulua joulukorttilevylle ja esiintymään Ylelle radioitavassa joulukonsertissa, kun Candomino valittiin vuoden nuorisokuoroksi 2014–2015.

CandoMinin oma suunta ja sydän alkoi hahmottua pikkuhiljaa alun vaikeuksien jälkeen. Kirjoitin itselleni sellaisia tavoitesanoja, kuin laulun riemu, yhdessä kehittyminen, vahva ilmaisu ja vapaa, terve ääni. Samat tavoitteet ovat keskiössä edelleen. Suurin henkilökohtainen tavoitteeni CandoMinin suhteen oli se, että laulajat oikeasti nauttisivat kuorosta ja voisivat lähteä jokaisesta harjoituksesta kotiin hymyssä suin. En ole läheskään aina onnistunut tavoitteessa, ja aina kun joku lapsista on päättänyt lopettaa kuorouransa, olen valvonut öitä ja miettinyt, mitä olisin voinut tehdä toisin. Nykyisin olen oppinut suhtautumaan lapsikuoron suhteellisen nopeaan vaihtuvuuteen jo rennommin, mutta sydäntäni kuitenkin lämmittää kovasti ajatellessani erityisesti niitä laulajia, jotka ovat olleet mukana CandoMinissä jo useamman vuoden, osa jopa alusta asti.

Viidessä vuodessa pienestä ja arasta lauluporukasta on kasvanut säteilevä, reipas ja varsin taitava lapsikuoro. Itse olen myös kehittynyt kuoronjohtajana kuoron mukana, ja CandoMinin kanssa olen päässyt tekemään paljon upeaa musiikkia ja toteuttamaan itseäni muusikkona. Kilpailumenestymisiä ja tunnustuksiakin on tullut, mutta palkintoja tärkeämpänä olen aina pitänyt tätä koko matkaa – sitä, että saan työskennellä näin lahjakkaiden ja mahtavien lasten ja nuorten kanssa, opettaa ja oppia. Parhaita hetkiä minulle ovat ne, kun näen nuorissa laulajissa sen palon ja innostuksen musiikkia kohtaan, mikä itselläni on roihunnut rinnassa lapsesta lähtien.

Yksin tätä työtä ei ole tehty – isoin kiitos kuuluu jok’ikiselle laulajalle, joka on joskus uskaltautunut mukaan CandoMinin koelauluun ja harjoituksiin asti. Te olette tehneet CandoMinistä CandoMinin. Jättimäinen kiitos kuuluu myös koko idean keksijälle, Emmille, jota ilman koko kuoroa ei olisi. Kiitoksen ansaitsevat myös kaikki kuorolaisten vanhemmat, jotka väsymättömästi jaksavat kuskata lapsia harjoituksiin ja toimia taustalla tukena ja turvana parhaansa mukaan. Kiitos myös korvaamattomasta tuesta Candomino, Esko ja koko kuoroperhe – yhdessä me näköjään pystymme ihan mihin vain!

Odotan innolla CandoMinin tulevia vuosia ja kaikkea sitä, mitä ne tuovat mukanaan. Tervetuloa juhlimaan meidän viisivuotista taivalta ja kuulemaan, mitä kuoro on näiden vuosien saatossa saanut aikaan!

Viisivuotisen taipaleensa kunniaksi CandoMini matkaa lokakuussa Venetsiaan Claudio Monteverdi -kilpailuun ja järjestää matkaanlähtökonsertin jo tutuksi ja rakkaaksi tulleessa Kauklahden kappelissa. Konsertissa kuullaan sekä lauluja ja tarinoita kuorosta menneen viiden vuoden ajalta että Venetsian kisaohjelmistoa.

Tule mukaan juhlistamaan kanssamme syntymäpäiviä ja tukemaan matkaamme kohti Venetsiaa! Konsertissa myös vanhempaintoimikunnan järjestämä kahvitarjoilu, jossa perinteiseen tapaan kuorolaisten itsensä leipomia herkkuja.

05
10
2018
Kirjoittanut Esko Kallio, kuoronjohtaja

Grandomino – kuoroperheen uusin jäsen

Candominon konserteissa viime aikoina käyneille ei liene enää mikään uutinen, että kuoromme on laajentunut monipuoliseksi kokonaisuudeksi; tänä vuonna 5-vuotissyntymäpäiviään viettävän CandoMinin lisäksi joukkoon ovat tulleet mukaan niin kuorokerho kuin CandoMinin valmennuskuorokin. Viimevuotisissa Candominon 50-vuotisjuhlissa taas esiintyi Candomino-alumneista ja nykykuorosta muodostettu joukko, joka soi niin vaivattoman yhtenäisesti, että moni lavalla olleista jäi pohtimaan että tällä porukalla olisi mukavaa laulaa yhdessä toistekin. Ja tänä syksynä, 27.10., vajaa vuosi tuon juhlan jälkeen, saamme esitellä teille Grandominon – nykykuoron ja entisten kuorolaistemme suuren ja kauniin yhteenliittymän!

Toisin kuin muut Candomino-kuoroperheen kuoroista, Grandomino ei harjoittele säännöllisesti, vaan se kootaan silloin tällöin erilaisia konserttikokonaisuuksia ajatellen, ja vaihtelevin kokoonpanoin. Tulevassa Grandomino-konsertissa kuullaan teoksia, joille Grandominon suuri ja kaunis sointi mielestäni tekee hienosti oikeutta. Olen tässä debyytissä lisäksi halunnut nostaa esiin mieskuoroamme: useampaa polvea tenoreita ja bassoja, joiden kanssa olemme stemmiksissä vuosien mittaan hioneet yhdessä laulamisen ja kuuntelemisen taitoja.

Grandomino-konsertti Espoon tuomiokirkossa 27.10. klo 18. Konsertissa kuullaan musiikkia Johann Sebastian Bachilta, Alfred Schnittkeltä, Toivo Kuulalta, Felix Mendelssohnilta ja Leevi Madetojalta. Mukana myös Espoon barokin yhtye. Liput ennakkoon candomino.fi

31
08
2018
Kirjoittanut Pinja Perttunen, Candominon puheenjohtaja

Candomino-kuoroperhe aloitti uuden kuorokauden

Maanantai-iltana Olarin kirkko täyttyi puheensorinasta, jälleennäkemisen riemuhuudoista, lämpimistä halauksista ja tervetulotoivotuksista. Pitkän kesäloman jälkeen aloitimme uuden harjoituskauden koko yhdistyksen voimin.

Vanhojen konkarikuorolaisten joukossa aloitti useita uusia kuoroperheenjäseniä, jolloin Candominon laulajmäärä kasvoi entisestään. Lisäksi vuonna 2013 perustetun CandoMinin idea siirtymästä ministä minoksi kävi toteen ensimmäisen kerran. Candomino sai nyt ensimmäisen kerran CandoMinissä laulaneita laulajia riveihinsä.  Kaiken kaikkiaan Candominon yhdistyksen alla laulaa tänä syksynä yli 80 lasta ja nuorta neljässä kuorossa ja ryhmässä: Candominossa, CandoMinissä, CandoMinin valmennuskuorossa ja Kuorokerhossa.

Kokoonnuimme syksyn ensimmäisten treenien kunniaksi kaikki koolle ja kuulimme kuoronjohtajilta, mitä kaikkea tuleva syksy tuo tullessaan: esimerkiksi CandoMinit juhlistavat viisivuotisjuhliaan osallistumalla lokakuussa Claudio Monteverdi -kuorokilpailuihin Venetsiassa, ja toivon mukaan saamme kuulla heitä myös matkalle lähtö -konsertissa koti-Suomessakin. Candominot puolestaan valmistelevat Grandomino-konserttia yhdessä alumnien kanssa. Luvassa on tunnelmallinen ilta Bachin motettien ja kansallisromanttisten iltalaulujen parissa Espoon tuomiokirkossa lauantaina 27.10. Vuosi 2018 huipentuu koko Candomino-kuoroperheen yhteisiin joulukonsertteihin Olaus Petrin kirkossa tiistaina 18.12. ja Espoon tuomiokirkossa keskiviikkona 19.12.

Ennen loppuvuoden konsertteja on edessä viikottaisia treenejä ja parin viikon päästä koittava minojen ja minien yhteinen viikonloppuleiri. Uutta harjoiteltavaa, haastavaakin ohjelmistoa, on kaikilla paljon. Mikään ei kuitenkaan ole yhtä palkitsevaa kuin se, kun äänet alkavat soimaan yhdessä, laulajat jättävät pois nuotit ja musiikin tekemisestä pääsee kunnolla nauttimaan! Ennen tuota hetkeä muiden laulajien tsemppaus, kuoronjohtajien palaute ja yhdessä vietetyt hetket treenien ulkopuolella motivoivat pitkänkin työ- tai opiskelupäivän jälkeen lähtemään harjoituksiin.

07
06
2018
Kirjoittanut Kirsi Kujanpää

CandoMini lapsi- ja nuorisokilpailun voittajaksi Vocal Espoo -festivaalilla

CandoMini voitti ensimmäisen palkinnon Vocal Espoon järjestämässä lapsi- ja nuorisokuorokilpailussa 4.6. Espoon kulttuurikeskuksessa. Aiemmin koulukuorokilpailuna tunnettu kilpailu oli tänä vuonna avoin kaikille lasten ja nuorten kuoroille. Tapahtuman tuomareina toimivat Jonna Vehmanen, Jussi Chydenius ja Pasi Hyökki.

Viena Kankaan johtama CandoMini esitti kilpailukappaleinaan monipuolista ohjelmistoa hengellisestä musiikista kansanmusiikkiin. Ohjelmassa olivat mm. Einojuhani Rautavaaran Rakkaus ei koskaan häviä, virolaisen Veljo Tormisin Lauliku Lapsepoli sekä indonesialainen sävelmä Yamko Rambe Yamko.

Vuonna 2013 perustettu CandoMini juhlii tänä vuonna 5-vuotista toimintaansa. Aiempaa kilpailumenestystä on esimerkiksi syksyltä 2016, kun CandoMini palkittiin kultaleimoin espanjalaisella Canta al mar -kuorofestivaalilla. Viime kesänä Tampereen Sävelessä lapsikuoro pääsi niin ikään kultakantaan. 

Kuoro osallistuu lokakuussa 2018 kansainväliseen kuorokilpailuun Venetsiassa. 10-17-vuotiaiden lasten CandoMiniin ja CandoMinin valmennuskuoroon otetaan uusia laulajia elokuussa, ja kuoroihin voi hakea lomakkeella tai olemalla yhteydessä suoraan kuoronjohtajiin. 

Kilpailun uutinen: Vocal Espoo

Seuraa meitä