Esiintymiset & Ajankohtaista

Tulevat kuorokonsertit ja uutiskatsaus

Esiintymiset

Candominon ja CandoMinin tulevat konsertit

 • 19.08.2019 / 17.00

  Olarin kirkko, Candominon koelaulut

 • 22.08.2019 / 17.00

  Olarin kirkko, Candominon koelaulujen toinen päivä

 • 25.08.2019 / 19.00

  Espoon tuomiokirkko, Suvisunnuntain iltamusiikki: Cantate domino

 • 01.11.2019 / 19.00

  Espoon tuomiokirkko, Grandominon paluu

 • 13.12.2019 / 19.00

  Olaus Petrin kirkko, Helsinki, Perinteinen Loiste-joulukonsertti I

 • 17.12.2019 / 19:00

  Espoon tuomiokirkko, Perinteinen Loiste-joulukonsertti II

Ajankohtaista

11
06
2019
Kirjoittanut Intendentti

Candominolle kaksi kultaleimaa Tampereen sävelessä

Candomino-kuoro osallistui menestyksekkäästi viime viikon lopulla Tampereen sävelen Kuorokatselmukseen Esko Kallion johdolla. Kuorolle myönnettiin sunnuntain päätöskonsertissa kaksi kultaleimaa ja 1 000 euron tunnustuspalkinto. Kultaleimoja jaettiin kaiken kaikkiaan 14 kuorolle ja Kuorokatselmukseen osallistui yhteensä 47 kuoroa seitsemästä maasta.


Tampereen sävelen kilpailuohjelmassaan Candomino esitti James MacMillanin O Radiant Dawn, Palestrinan Missa Brevis: Agnus Dei II, Selim Palmgrenin kansanlaulusovituksen Näcken ja Jouko Linajaman Kalevala-sarjan kuudennen osan Anna Luoja, suo Jumala. Candomino on menestynyt aiemmin tänä keväänä Tallinnan kansainvälisessä kuorokilpailussa, jossa se sijoittui toiseksi kamarikuorokilpailussa.

15
05
2019
Kirjoittanut Samuli Välimäki, Musica Vocalen 1-basso

Tervetuloa Lietoon!

Kamarikuoromme Musica Vocale Lieto musisoi keväällä yhdessä Candominon kanssa. Helatorstaina 30.5. laulamme kotikirkossamme Liedossa ja koulujen päätyttyä heti maanantaina 3.6., on meidän vuoromme tulla Olarin kirkkoon. Toivotamme kuulijoiden lisäksi myös lempeän kesän tervetulleeksi konserttiimme.

Musica Vocale syntyi Paraisilla kuoronjohtaja Tomi Satomaan aloitellessa kanttorinuraansa saaristossa. Toiminta vakiintui nopeasti ja kahdeksan vuoden jälkeen kuoro siirtyi entisessä muodossaan Paraisilta Lietoon. Näin myös aiemmasta nimestämme, Paraisten vokaaliyhtyeestä, päätettiin luopua.

On ilo päästä laulamaan Candominon kanssa! Johtajamme kuoromusiikin tyyli- ja sointi-ihanne on Candominon historiassa. Hän on itse laulanut kuorossa ja elänyt sen vaikutuspiirissä koko elämänsä. Iso osa Musica Vocalen ohjelmistosta on Candominon esittämää. Muiden kuorojen kanssa emme juurikaan ole tehneet yhteistyötä,  joten senkin vuoksi nämä konsertit ovat meille erityisiä.

Liedon kirkko on keskiaikainen, harmaa kivikirkko, joita löytyy Varsinais-Suomesta useita. Olarin kirkkoon verrattuna tunnelma on arkkitehtonisesti ja akustisesti varsin toisenlainen. Tervetuloa tutustumaan Candomino ja kuulijat!

Candomino ja Musica Vocale tuovat musiikkiterveisensä Suomenlahden takaa Eesti õhtud – kaikuja Virosta -konserteissa 30.5. klo 20 Liedon kirkossa ja 3.6. klo 19.30 Olarin kirkossa. Konserteissa kuullaan musiikkia virolaisilta säveltäjiltä, kuten Arvo Pärtiltä, Mart Saarilta ja Cyrillus Kreekiltä. Candominoa johtaa Esko Kallio ja Musica Vocalea Tomi Satomaa. Liedossa ohjelma 10 € ovelta ja Olarissa liput 10/15 € (sis. ohjelma) ennakkoon candomino.fi ja ovelta tuntia ennen.

14
04
2019
Kirjoittanut intendentti

Candomino palkintosijoille Tallinnan kuorokilpailussa

Espoolainen nuorisokuoro Candomino on saavuttanut kamarikuorosarjan toisen palkinnon Tallinnan 16. kansainvälisessä kuorokilpailussa eilen lauantaina 13.4.

Candomino esitti kuoronjohtaja Esko Kallion johdolla kamarikuorosarjassa Jouko Linjaman Kalevala-sarjan ensimmäisen osan Terve nyt, piha täysinesi. Muita teoksia olivat Felix Mendelssohnin Die Nachtigall, Francis Poulenc’n Videntes stellam ja Claudio Monteverdin Ecco mormorar l’onde. Lisäksi Candomino osallistui nykymusiikkisarjaan.

Kuoronjohtaja Esko Kallio toteaa kilpailuun osallistumisen päätavoitteiksi kehittyä kuorona harjoitusprosessin myötä ja saada kuulla kansainvälisen huipputason kuoroja ja inspiroitua niistä. “Kilpailussa mukana olikin useita erinomaisia kuoroja mm. Baltian maista ja Venäjältä, jotka tarjosivat senkaltaisia kuorolaulua, jota Suomessa on harvemmin tarjolla. Varsinkin kuoron nuorimmille laulajille nämä kokemukset jättivät varmasti pysyvän muistijäljen.”

Kuorolainen Ellen Kevin, 18, on tyytyväinen kilpailumatkaan. “Kilpailua varten treenatessa olemme kehittyneet valtavasti! Oli palkitsevaa kokea lavalla onnistuminen ja muista kuoroista inspiroituminen. Tämä on ollut ainutkertainen kokemus, jonka palkinto kruunasi.”

11.–13.4. järjestettyihin ”Tallinn 2019” -kisoihin osallistui 33 kuoroa 12 eri maasta ympäri maailmaa. Kansainvälinen, arvostettu tuomaristo koostui monipuolisista musiikin ammattilaisista, kuten Latvian radion kuoron johtaja Mathieu Romanesta ja Arvo Pärtin ja Michael Jacksonin kanssa työskennelleestä kuoroveteraani Aarne Saluveerista. Tallinnan kuorofestivaalit järjestettiin ensimmäisen kerran 1972.

Edellisen kerran Candomino osallistui ulkomaiseen kuorokilpailuun Neuchâtelissa, Sveitsissä 2010. Samaan kuoroperheeseen kuuluva lapsikuoro Candomini voitti viime lokakuussa kuorokilpailun Venetsiassa.

 

04
03
2019
Kirjoittanut intendentti

Paras nuori kuoro

CandoMini on saanut jälleen tunnustusta. Viime lauantaina 2.3. CandoMini palkittiin Radio Classicin Tempo Awards -gaalassa kuorosarjan ensimmäisellä palkinnolla. Tempo-palkinnoilla haluttiin nostaa parrasvaloihin nuorta klassisen musiikin osaamista, ja 3000 euron arvoisen palkinnon kriteereinä olivat kuoron saavutukset musiikillisella uralla, aktiivisuus ja yhteisöllisyys sekä toimiminen huomioitavalla tavalla musiikin saralla. Sarjassa olivat ehdolla CandoMinin lisäksi mieskuoro Euga ja Vox Aurea.

CandoMinillä saavutuksia ja aktiivisuutta on riittänyt. Menestystä on tullut erityisesti kuorokilpailuissa: Syksyllä 2016 CandoMini osallistui Canta Al Mar -kuorofestivaalille Espanjassa, missä sille myönnettiin kultaleimat sakraali- ja lapsikuorosarjoissa ja johtaja Viena Kangas palkittiin kuoronjohtajan erikoispalkinnolla. Kuoro sai kultaleiman ja lapsikuoron erikoispalkinnon myös Tampereen sävelessä kesällä 2017 ja vuotta myöhemmin seurasi lapsi- ja nuorisokuorosarjan voitto VocalEspoo -kuorofestivaaleilla. Viimeisimpänä CandoMini osallistui lokakuussa 2018 Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailuun, jossa se voitti sekä lapsikuorosarjan että koko kilpailun Grand Prixin ennätyksellisen korkeilla pisteillä. Kuorokilpailujen ja festivaalien lisäksi CandoMini on konsertoinut ahkerasti kotimaassa ja levyttänyt vuonna 2016 kuuden kappaleen UNI-levyn. Perustamisestaan lähtien kuoro on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä muiden lapsi- ja nuorisokuorojen kanssa ympäri Suomea.

Vaikka saavutukset vaativat harjoittelua ja paljon työtä, ovat Candominiyden ytimessä ennen kaikkea ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu. Erityisesti tämän vuoksi Tempo-palkinto oli omiaan CandoMinille. Menestystä ei ole saavutettu itku silmässä ja hammasta purren, vaan yhdessä tekemällä ja ilon kautta. Eräs kuorolaisista kuvaileekin harrastustaan osuvasti: ”Olen laulanut hieman yli kaksi vuotta CandoMinissä, ja näiden vuosien aikana kuoron rooli elämässäni on kasvanut todella suureksi. Toiminnasta on tullut tärkeä osa arkea, ihmisistä ja yhteisöstä arvokas tukiverkosto. Keskinäinen luottamus, riemu ja huippuhetket antavat voimaa arkeen, ja treenien jälkeisellä energialla voi porskuttaa pitkälle eteenpäin. Musiikki ja sen luominen jo itsessään antavat voimavaroja, nautintoa ja onnistumisen tunteita, mutta kuoroharrastuksessa yhteisön tuki on ainakin itselleni aivan yhtä arvokkaassa roolissa.”

Onnea voitosta CandoMini ja Viena!

Seuraa meitä