Esiintymiset & Ajankohtaista

Tulevat kuorokonsertit ja uutiskatsaus

Esiintymiset

Candominon ja CandoMinin tulevat konsertit

  • 27.10.2018 / 18:00

    Espoon tuomiokirkko, Grandomino-konsertti

  • 18.12.2018 / 19:00

    Olaus Petrin kirkko, Helsinki, Candominon ja CandoMinin perinteinen joulukonsertti I

  • 19.12.2018 / 19:00

    Espoon tuomiokirkko, Candominon ja CandoMinin perinteinen joulukonsertti II

Ajankohtaista

31
08
2018
Kirjoittanut Pinja Perttunen, Candominon puheenjohtaja

Candomino-kuoroperhe aloitti uuden kuorokauden

Maanantai-iltana Olarin kirkko täyttyi puheensorinasta, jälleennäkemisen riemuhuudoista, lämpimistä halauksista ja tervetulotoivotuksista. Pitkän kesäloman jälkeen aloitimme uuden harjoituskauden koko yhdistyksen voimin.

Vanhojen konkarikuorolaisten joukossa aloitti useita uusia kuoroperheenjäseniä, jolloin Candominon laulajmäärä kasvoi entisestään. Lisäksi vuonna 2013 perustetun CandoMinin idea siirtymästä ministä minoksi kävi toteen ensimmäisen kerran. Candomino sai nyt ensimmäisen kerran CandoMinissä laulaneita laulajia riveihinsä.  Kaiken kaikkiaan Candominon yhdistyksen alla laulaa tänä syksynä yli 80 lasta ja nuorta neljässä kuorossa ja ryhmässä: Candominossa, CandoMinissä, CandoMinin valmennuskuorossa ja Kuorokerhossa.

Kokoonnuimme syksyn ensimmäisten treenien kunniaksi kaikki koolle ja kuulimme kuoronjohtajilta, mitä kaikkea tuleva syksy tuo tullessaan: esimerkiksi CandoMinit juhlistavat viisivuotisjuhliaan osallistumalla lokakuussa Claudio Monteverdi -kuorokilpailuihin Venetsiassa, ja toivon mukaan saamme kuulla heitä myös matkalle lähtö -konsertissa koti-Suomessakin. Candominot puolestaan valmistelevat Grandomino-konserttia yhdessä alumnien kanssa. Luvassa on tunnelmallinen ilta Bachin motettien ja kansallisromanttisten iltalaulujen parissa Espoon tuomiokirkossa lauantaina 27.10. Vuosi 2018 huipentuu koko Candomino-kuoroperheen yhteisiin joulukonsertteihin Olaus Petrin kirkossa tiistaina 18.12. ja Espoon tuomiokirkossa keskiviikkona 19.12.

Ennen loppuvuoden konsertteja on edessä viikottaisia treenejä ja parin viikon päästä koittava minojen ja minien yhteinen viikonloppuleiri. Uutta harjoiteltavaa, haastavaakin ohjelmistoa, on kaikilla paljon. Mikään ei kuitenkaan ole yhtä palkitsevaa kuin se, kun äänet alkavat soimaan yhdessä, laulajat jättävät pois nuotit ja musiikin tekemisestä pääsee kunnolla nauttimaan! Ennen tuota hetkeä muiden laulajien tsemppaus, kuoronjohtajien palaute ja yhdessä vietetyt hetket treenien ulkopuolella motivoivat pitkänkin työ- tai opiskelupäivän jälkeen lähtemään harjoituksiin.

07
06
2018
Kirjoittanut Kirsi Kujanpää

CandoMini lapsi- ja nuorisokilpailun voittajaksi Vocal Espoo -festivaalilla

CandoMini voitti ensimmäisen palkinnon Vocal Espoon järjestämässä lapsi- ja nuorisokuorokilpailussa 4.6. Espoon kulttuurikeskuksessa. Aiemmin koulukuorokilpailuna tunnettu kilpailu oli tänä vuonna avoin kaikille lasten ja nuorten kuoroille. Tapahtuman tuomareina toimivat Jonna Vehmanen, Jussi Chydenius ja Pasi Hyökki.

Viena Kankaan johtama CandoMini esitti kilpailukappaleinaan monipuolista ohjelmistoa hengellisestä musiikista kansanmusiikkiin. Ohjelmassa olivat mm. Einojuhani Rautavaaran Rakkaus ei koskaan häviä, virolaisen Veljo Tormisin Lauliku Lapsepoli sekä indonesialainen sävelmä Yamko Rambe Yamko.

Vuonna 2013 perustettu CandoMini juhlii tänä vuonna 5-vuotista toimintaansa. Aiempaa kilpailumenestystä on esimerkiksi syksyltä 2016, kun CandoMini palkittiin kultaleimoin espanjalaisella Canta al mar -kuorofestivaalilla. Viime kesänä Tampereen Sävelessä lapsikuoro pääsi niin ikään kultakantaan. 

Kuoro osallistuu lokakuussa 2018 kansainväliseen kuorokilpailuun Venetsiassa. 10-17-vuotiaiden lasten CandoMiniin ja CandoMinin valmennuskuoroon otetaan uusia laulajia elokuussa, ja kuoroihin voi hakea lomakkeella tai olemalla yhteydessä suoraan kuoronjohtajiin. 

Kilpailun uutinen: Vocal Espoo

Seuraa meitä