Candomino

Candomino on noin 40 nuoren aikuisen espoolainen kamarikuoro, joka esittää ja levyttää raikkaita tulkintoja taidemusiikin eri alueilta renessanssista nykymusiikkiin. Kuoroa johti vuosina 1967–2005 sen perustaja, musiikkineuvos Tauno Satomaa, minkä jälkeen musiikista on vastannut musiikin maisteri Esko Kallio. Candominosta on kehittynyt vuosien kuluessa arvostettu ja tunnettu kamarikuoro, jonka maine on kasvanut kymmenillä menestyksekkäillä konserttimatkoilla ympäri maailman. Candomino on palkittu niin kansainvälisissä kuin kotimaisissa kuorokilpailuissa, ja vuonna 2014 Yle valitsi Candominon vuoden nuorisokuoroksi. Kilpailusijoituksista viimeisimmät ovat kaksi kultaleimaa Tampereen sävelessä 2019 ja kamarikuoro-sarjan toinen sija Tallinnan 16. kansainvälisessä kuorokilpailussa 2019. Kuoron diskografia kattaa yli 20 albumia, ja Candomino kantaesittänyt lukuisia teoksia nykysäveltäjiltä. 

Candomino harjoittelee Olarin kirkolla maanantaisin klo 18–21 ja vuoroviikon torstaisin klo 18–21. Viikkoharjoitusten lisäksi pidetään harjoitusleiriejä muutaman kerran kaudessa.

Esko Kallio – kuoronjohtaja

Esko Kallio (s. 1974) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kuoronjohtoluokalta vuonna 2004 erinomaisin arvosanoin ja hän on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla. Kallio on palkittu moneen otteeseen: lupaavan nuoren johtajan erikoispalkinto Madetoja-mieskuorokilpailussa vuonna 2000, kuoronjohtajan erikoispalkinto Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa vuonna 2003 ja Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen vuoden kuoronjohtaja vuonna 2015. Tällä hetkellä Kallio johtaa Candominon lisäksi Suomen Laulua ja Spira Ensemblea.

CandoMini

CandoMini on noin 20-henkinen lapsikuoro, joka on perustettu vuonna 2013. Kuorolaiset ovat iältään 10–18-vuotiaita ja candominiyden ytimessä ovat ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu. Kuoro on saavuttanut paljon taipaleensa aikana. Menestystä on tullut esimerkiksi kuorokilpailuissa, kuten kultaleimat Canta Al Mar
-kuorofestivaalilla Espanjassa 2016, kultaleima ja lapsikuoron erikoispalkinto Tampereen sävelessä 2017 ja sekä lapsikuorosarjan että koko kilpailun Grand Prixin voitto Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailussa syksyllä 2018. Keväällä 2019 CandoMini voitti Radio Classicin parhaan kuoron Tempo-palkinnon ja Yle valitsin sen Vuoden nuorisokuoroksi 2019–2020. Kuorokilpailujen ja festivaalien lisäksi CandoMini on konsertoinut ahkerasti kotimaassa ja levyttänyt vuonna 2016 kuuden kappaleen UNI-levyn, Tuike-joululevyn vuonna 2019 ja Sammumaton-levyn keväällä 2023.

CandoMini harjoittelee maanantaisin Olarin ruotsinkielisen kirkon puolella klo 17:15–19:30. Viikkoharjoitusten lisäksi viikonloppuleirejä pidetään joitain kertoja vuodessa.

Anna Sandström – kuoronjohtaja

Anna Sandström (s. 1989) on valmistunut musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen aineryhmästä ja syventynyt opinnoissaan kuoronjohtoon ja laulupedagogiikkaan. Hän on myös opiskellut laulua Tukholman kuninkaallisessa musiikkikorkeakoulussa ja täydentänyt koulutustaan mestarikursseilla sekä avoimen yliopiston kautta. Sandström työskentelee erityisesti lapsi- ja nuorisokuorojen parissa kuoronjohtajana, harjoituttajana sekä äänenmuodostajana. Hän on kuulunut Cantores Minores -poikakuoron opettajakuntaan vuodesta 2010 sekä Helsingin Konservatorion opettajakuntaan vuodesta 2020 sekä työskennellyt Tukholmassa Adolf Fredriks musikklasser -kuorokoulussa. Anna Sandström sijoittui jaetulle toiselle sijalle Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen järjestämässä kuoronjohtajakilpailussa lokakuussa 2023.

CaMinus

CaMinus-kuoro on suunnattu 6–13-vuotiaille innokkaille laulajille. Tässä kuorossa tutustutaan kuoroelämään ja kartutetaan ensisijaisesti kuorossa tarvittavia perustaitoja sekä äänenkäyttöä toiminnallisten harjoitteiden ja leikkien avulla. CaMinus-kuoroon voi hakea ilman aiempaa musiikillista taustaa, mutta kuoro on suunnattu myös CandoMiniin tähtääville sekä muille nuorille laulajille, joilla on jo entuudestaan musiikillisia taitoja. CaMinuksen alla toimii myös kaikille avoin kuorokerho, johon ei ole pääsykokeita. CaMinus ja CandoMini tekevät aktiivista yhteistyötä ja esiintyvät vuosittain yhdessä. CaMinus-kuorokerho kuuluu MunKuoro-verkostoon.

CaMinus-kuoro harjoittelee maanantai-iltaisin klo 18:15–19:30 ja CaMinus-kuorokerho klo 17–18 Olarin kirkon tiloissa Liisalotta Lepistön johdolla.

Liisalotta Lepistö – kuoronjohtaja

Liisalotta Lepistö (s. 1998) aloitti musiikkiopintonsa Keskisen Uudenmaan Musiikkiopistossa. Hän on sittemmin suorittanut Helsingin Konservatoriossa muusikon ammatillisen tutkinnon piano pääaineenaan ja on lisäksi täydentänyt opintojaan useilla pianonsoiton ja lied-musiikin mestarikursseilla. Nykyisin Liisalotta opiskelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa kirkkomusiikin ja urkujen aineryhmässä Helsingissä. Liisalotta tutustui Candomino-kuoroperheeseen laulaessaan Candominossa 2017-2018.

Osta lippuja tästä