Candomino

Candomino on noin 30 nuoren aikuisen espoolainen kamarikuoro, joka esittää ja levyttää raikkaita tulkintoja taidemusiikin eri alueilta renessanssista nykymusiikkiin. Kuoroa johti vuosina 1967–2005 sen perustaja, musiikkineuvos Tauno Satomaa, minkä jälkeen musiikista on vastannut musiikin maisteri Esko Kallio. Candominosta on kehittynyt vuosien kuluessa arvostettu ja tunnettu kamarikuoro, jonka maine on kasvanut kymmenillä menestyksekkäillä konserttimatkoilla ympäri maailman. Candomino on palkittu niin kansainvälisissä kuin kotimaisissa kuorokilpailuissa, ja vuonna 2014 Yle valitsi Candominon vuoden nuorisokuoroksi. Kilpailusijoituksista viimeisimmät ovat kaksi kultaleimaa Tampereen sävelessä 2019 ja kamarikuoro-sarjan toinen sija Tallinnan 16. kansainvälisessä kuorokilpailussa 2019. Kuoron diskografia kattaa yli 20 albumia, ja Candomino kantaesittänyt lukuisia teoksia nykysäveltäjiltä. 

Candomino harjoittelee Olarin kirkolla maanantaisin klo 18–21 ja vuoroviikon torstaisin klo 18–21. Viikkoharjoitusten lisäksi pidetään harjoitusleiriejä muutaman kerran kaudessa.

Esko Kallio – kuoronjohtaja

Esko Kallio (s. 1974) valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian kuoronjohtoluokalta vuonna 2004 erinomaisin arvosanoin ja hän on täydentänyt opintojaan useilla mestarikursseilla Suomessa ja ulkomailla. Kallio on palkittu moneen otteeseen: lupaavan nuoren johtajan erikoispalkinto Madetoja-mieskuorokilpailussa vuonna 2000, kuoronjohtajan erikoispalkinto Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa vuonna 2003 ja Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen vuoden kuoronjohtaja vuonna 2015. Tällä hetkellä Kallio johtaa Candominon lisäksi Suomen Laulua ja Jubilate-kuoroa.

CandoMini

CandoMini on 35-henkinen lapsikuoro, joka on perustettu vuonna 2013. CandoMiniä on sen perustamisesta saakka johtanut musiikkipedagogi Viena Kangas. Kuorolaiset ovat iältään 10–17-vuotiaita ja candominiyden ytimessä ovat ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu. Kuoro on saavuttanut paljon taipaleensa aikana. Menestystä on tullut esimerkiksi kuorokilpailuissa, kuten kultaleimat Canta Al Mar -kuorofestivaalilla Espanjassa 2016, kultaleima ja lapsikuoron erikoispalkinto Tampereen sävelessä 2017 ja sekä lapsikuorosarjan että koko kilpailun Grand Prixin voitto Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailussa syksyllä 2018. Keväällä 2019 CandoMini voitti Radio Classicin parhaan kuoron Tempo-palkinnon. Kuorokilpailujen ja festivaalien lisäksi CandoMini on konsertoinut ahkerasti kotimaassa ja levyttänyt vuonna 2016 kuuden kappaleen UNI-levyn. Loppuvuodesta 2019 ilmestyy CandoMinin ensimmäinen joululevy.

CandoMini harjoittelee maanantaisin Olarin ruotsinkielisen kirkon puolella klo 17:15–19:30. Viikkoharjoitusten lisäksi viikonloppuleirejä pidetään joitain kertoja vuodessa

Viena Kangas – kuoronjohtaja

Viena-Leena Kangas (s. 1988) valmistui musiikkipedagogiksi Metropolia AMK:sta keväällä 2015 pääaineenaan varhaisiän musiikkikasvatus. Valmistumisen jälkeen hän on keskittynyt kuorojen kanssa työskentelyyn ja täydentänyt kuoronjohto-opintojaan muun muassa Sibelius-Akatemian avoimen yliopiston kursseilla. Kangas palkittiin syksyllä 2016 Espanjassa Canta Al Mar – kuorofestivaaleilla kuoronjohtajan erikoispalkinnolla. CandoMinin lisäksi Kangas johtaa espoolaista Naiskuoro Kuplivaa ja toimii sekä Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen että Nuorten kuoroliiton hallituksessa.

CandoMini-valmennuskuorot

CandoMini-valmennuskuorot on suunnattu 7–13-vuotiaille innokkaille laulajille. Valmennuskuoroja on kaksi ryhmää, ja ne tutustuttavat kuoroelämään vähemmän laulaneetkin. Valmennuskuoro I on perustettu vuonna 2016 ja sen tavoitteena on tutustuttaa lapset kuorolauluun ja opettaa taitavaa äänenkäyttöä leikkien ja toiminnallisten harjoitteiden avulla. Valmennuskuoro I on matalan kynnyksen toimintaa, johon kaikki voivat osallistua ilman aiempaa musiikillista taustaa. Syksyllä 2018 perustettu CandoMini-valmennuskuoro II on suunnattu CandoMiniin tähtääville nuorille laulajille, joilla on jo ennestään jonkin verran musiikillista taustaa. Valmennuskuorot toimivat aktiivisesti CandoMinin rinnalla ja kuorot esiintyvät vuosittain yhdessä.

Valmennuskuorot harjoittelevat maanantaisin Olarin kirkon kerhosiivessä, valmennuskuoro I klo 17–18, ja valmennuskuoro II klo 18–19:30.

Emmi Saulamaa – kuoronjohtaja

Emmi Saulamaa (s. 1990) on maisteriopintojaan viimeistelevä Sibelius-Akatemian opiskelija, pääaineenaan musiikkikasvatus. Saulamaa on opintojensa aikana syventynyt erityisesti kuoronjohtamiseen, laulupedagogiikkaan sekä oman lauluinstrumenttinsa kehittämiseen. Tällä hetkellä hän työskentelee vakituisesti CandoMinin valmennuskuorojen ohella Helsingebygdens körin, Naiskuoro Helmen ja Kamarikuoro Dimuksen kanssa ja laulaa itse mm. Sibelius-Akatemian Vokaaliyhtyeessä.

Saulamaa on laulanut Candomino-kuorossa vuosien 2010–2016 aikana, ja Candominolla on ollut suuri vaikutus hänen musiikillisen identiteettinsä kehittymiselle sekä musiikkiopintoihin ja kuoronjohtajan tehtäviin hakeutumiselle.

Osta lippuja tästä