CandoMini on saanut jälleen tunnustusta. Viime lauantaina 2.3. CandoMini palkittiin Radio Classicin Tempo Awards -gaalassa kuorosarjan ensimmäisellä palkinnolla. Tempo-palkinnoilla haluttiin nostaa parrasvaloihin nuorta klassisen musiikin osaamista, ja 3000 euron arvoisen palkinnon kriteereinä olivat kuoron saavutukset musiikillisella uralla, aktiivisuus ja yhteisöllisyys sekä toimiminen huomioitavalla tavalla musiikin saralla. Sarjassa olivat ehdolla CandoMinin lisäksi mieskuoro Euga ja Vox Aurea.

CandoMinillä saavutuksia ja aktiivisuutta on riittänyt. Menestystä on tullut erityisesti kuorokilpailuissa: Syksyllä 2016 CandoMini osallistui Canta Al Mar -kuorofestivaalille Espanjassa, missä sille myönnettiin kultaleimat sakraali- ja lapsikuorosarjoissa ja johtaja Viena Kangas palkittiin kuoronjohtajan erikoispalkinnolla. Kuoro sai kultaleiman ja lapsikuoron erikoispalkinnon myös Tampereen sävelessä kesällä 2017 ja vuotta myöhemmin seurasi lapsi- ja nuorisokuorosarjan voitto VocalEspoo -kuorofestivaaleilla. Viimeisimpänä CandoMini osallistui lokakuussa 2018 Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailuun, jossa se voitti sekä lapsikuorosarjan että koko kilpailun Grand Prixin ennätyksellisen korkeilla pisteillä. Kuorokilpailujen ja festivaalien lisäksi CandoMini on konsertoinut ahkerasti kotimaassa ja levyttänyt vuonna 2016 kuuden kappaleen UNI-levyn. Perustamisestaan lähtien kuoro on tehnyt aktiivisesti yhteistyötä muiden lapsi- ja nuorisokuorojen kanssa ympäri Suomea.

Vaikka saavutukset vaativat harjoittelua ja paljon työtä, ovat Candominiyden ytimessä ennen kaikkea ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu. Erityisesti tämän vuoksi Tempo-palkinto oli omiaan CandoMinille. Menestystä ei ole saavutettu itku silmässä ja hammasta purren, vaan yhdessä tekemällä ja ilon kautta. Eräs kuorolaisista kuvaileekin harrastustaan osuvasti: ”Olen laulanut hieman yli kaksi vuotta CandoMinissä, ja näiden vuosien aikana kuoron rooli elämässäni on kasvanut todella suureksi. Toiminnasta on tullut tärkeä osa arkea, ihmisistä ja yhteisöstä arvokas tukiverkosto. Keskinäinen luottamus, riemu ja huippuhetket antavat voimaa arkeen, ja treenien jälkeisellä energialla voi porskuttaa pitkälle eteenpäin. Musiikki ja sen luominen jo itsessään antavat voimavaroja, nautintoa ja onnistumisen tunteita, mutta kuoroharrastuksessa yhteisön tuki on ainakin itselleni aivan yhtä arvokkaassa roolissa.”

Onnea voitosta CandoMini ja Viena!

Osta lippuja tästä