Jooa Saulamaa, Candominon puheenjohtaja

Joulut ovat kuoron kulta-aikaa. Monen kuulijan mielestä kuoromusiikki tuo joulun. Olen laulanut Candominossa vuodesta 2007 ja ensimmäiset esiintymiseni kuorossa olivat joulukonsertteja. Kymmenen vuoden Candomino-urani aikana joulun alla on tyypillisesti ollut kolme varsinaista joulukonserttia. Näiden lisäksi kuorolaisen jouluun liittyy paljon erilaisia keikkoja eri tilaisuuksissa. Konsertit joulun alla ovat kiireistä aikaa, mutta samalla ne tuovat joulun. Kiireiden keskellä on kuorovuosieni aikana ollut yksi tilaisuus, joka on viimeistään tuonut juhlamielen: Orionin jouluhartaudet, joista on erityisesti saanut perinteistä joulutunnelmaa.

Orion ja Candomino ovat tehneet yhteistyötä monen vuosikymmenen ajan. Tämän yhteistyön keskeisenä osana on Candominon osallistuminen Orionin jouluhartauksiin ja niissä esiintyminen. Kun sama on jatkunut säännöllisesti jo näin pitkään, voidaan puhua vahvasta perinteestä. Tunnelma Orionin jouluhartauksissa on vuodesta toiseen säilynyt maagisena.

Jooa_Orion.jpg

Uskaltaisin väittää, että Orionin jouluhartaudet ovat monelle kuorolaiselle tärkeitä ja mieleenpainuvia. Orionilla kokoonnutaan aikaisin aamulla. Laulutilaisuuksia on kolme, joista kahteen ensimmäiseen kuoro ensin jakautuu kahtia ja kolmanteen osallistuu kokonaisena. Tilaisuuksien hyvä tunnelma ja perinteikkyys ovat mieltä nostattavia ja tuovat poikkeuksetta juhlamielen.

Lämpimästi kiitoksia Orionille yhteistyöstä. Toivon vilpittömästi, että sama perinne Orionin ja Candominon välillä jatkuu vielä vuosikymmeniä ja tuo joulumieltä kuorolaisille ja orionilaisille.

Joulutunnelmaa Candominon kanssa: Loiste-joulukonsertti to 21.12. klo 19 Espoon tuomiokirkossa (Candomino ja CandoMini -kuorot) ja Kauneimmat joululaulut -messu joulupäivänä 25.12. klo 11 Olarin kirkossa (Candomino-kvartetti)

Osta lippuja tästä