Elena Rautakoski, candominolainen vuodesta 2013-

Musiikki on aina ollut hyvin tärkeässä osassa elämääni. Muistan jo pienenä ajatelleeni, että haluaisin laulaa kuorossa, mutta silloin pianonsoitto oli ensisijalla harrastuksissa. Syksyllä 2013 äitini ja muutama lähisukulainen kuitenkin innoitti osallistumaan Candominon avoimiin harjoituksiin. Samana vuonna perustettiin CandoMini ja mietin, kumpi kuoroista sopisi minulle paremmin, koska tunsin itseni aika nuoreksi Candominoon. Äitini kanssa juteltuani päädyin kuitenkin hakemaan Candominoon ja pian osallistuinkin koelauluihin. Kertaakaan en ole katunut päätöstäni.

En ollut koskaan aikaisemmin laulanut kuorossa ja nuoren iän lisäksi senkin takia ensimmäiset viikot kuorossa olivat jännittäviä ja hieman haastavia. Hyvässä opissa ja innostavassa ilmapiirissä huomasin kuitenkin nopeasti kehittyväni. Muiden kannustus, ja se, että itse huomaa osaavansa, kannusti minua aina vaan jatkamaan.

Olin iloinen siitä, miten hyvin pääsin mukaan porukkaan. Olinhan kuitenkin huomattavasti nuorempi (olin vasta täyttänyt 15-vuotta) kuin suurin osa kuorolaisista. Joko kuoro oli vain täynnä mielettömiä ihmisiä tai sitten musiikki on vaan niin voimakas yhdistävä tekijä, että ikä on tosiaankin vain numero. Luulen että kyseessä oli molemmat!

img_0089

elenan-blogi

Ehdottomina lempimuistoina minulle toistaiseksi ovat olleet kuoroleirit ja -matkat. Parhain kuoromuistoni sijoittuu ensimmäiselle kuoromatkalleni, Ranskan Figeaciin vuonna 2014. Yhtenä iltana, ennen keikkaa, olimme pienemmällä porukalla aukion kohdalla kävelemässä kirkolle päin, kun joku ehdotti että laulaisimme aukiolla jotain. Niinpä me siis keskenämme valitsimme kappaleen ja aloimme laulaa. Ihmiset pysähtyivät kiinnostuneina kuuntelemaan. Hetken päästä lähdimme melkein kuin kulkueena kävelemään kirkolle, laulaen samalla. Osa kuuntelevista ihmistä seurasivat meitä kujia pitkin. Tunne oli uskomaton! Tämä on sellainen asia, jota ei taatusti missään muualla koskaan pysty kokemaan.

Olen kiitollinen siitä, että saan laulaa näin mahtavassa kuorossa, niin upeiden laulajien kanssa. Olen kokenut ja oppinut todella paljon uusia ja ainutlaatuisia asioita.

elenan-blogi-2Kuvat Ranskasta, Ruotsista ja Saksasta: Elena Rautakoski ja Candominon arkisto

Candomino rekrytoi parhaillaan uusia laulajia – hae mukaan!

Osta lippuja tästä