”Takana oli suhteellisen tiukka työviikko, kun astelin Espoon tuomiokirkkoon lokakuisena lauantai-iltana kuuntelemaan Candominon Grandomino-konserttia. Olimme muutaman ystäväni kanssa paikalla hyvissä ajoin. Kuoro harjoitteli vielä, ja kun kirkon ovet olivat auki ja laulu kaikui pihalle asti, ajattelin: Wau! Todellakin kannatti tulla!

Istuimme ystävieni kanssa kirkon takaosaan. Vähän hämäräiseen nurkkaan, mutta silti juuri oikeaan paikkaan. Kuoro aloitti Bachin Jesu, meine Freudella, jolloin laitoin silmät kiinni ja keskityin vain kuuntelemiseen. Musiikista välittyi vahvistavaa energiaa, aivan kuin olisin ollut puhelimen tavoin laturissa kiinni. Sain vain olla paikoillani, hengittää hitaasti syvään ja kuunnella. Olisin voinut jäädä siihen hetkeen olemaan pidemmäksikin aikaa. Olen ollut kuuntelemassa Candominoa ennenkin, mutta jotenkin tämän kertainen kosketti ja pysäytti erityisesti. Kuorosta välittyi erityisen vahvasti yhdessä laulamisen riemu ja ilo.

Konsertin jälkeen pohdimme ystävieni kanssa mitenköhän paljon aikaa ja vaivaa tämän illan eteen oli nähty. Kuoro soi niin upeasti yhteen! Lisäksi naureskelimme, että laulajilla täytyy olla valtavan hyvä muisti, kun he lauloivat koko konsertin ulkoa – reilun tunnin ilman nuotteja ja vielä vieraalla kielellä! Kaiken kaikkiaan konsertin kokonaisuus oli hyvä. Ihanan Bachin musiikin lisäksi saimme kuulla myös Schnittken, Madetojan, Kuulan ja Mendelssohnin hienoja teoksia. Vaikka kaikki kappaleet eivät olleet minulle ennestään tuttuja, sain myös niistä paljon irti.

Lähdin konsertista akut ladattuina. Tällä latauksella jaksaa hyvin seuraavaan kertaan – joulukonserttia odotellessa!”

Candomino-kuoroperheen perinteiset Loiste-joulukonsertit tuovat tänä vuonna joulun tunnelmaa 18.12. klo 19 Olaus Petrin kirkossa ja 19.12. klo 19 Espoon tuomiokirkossa. Candomino, CandoMini, valmennuskuoro ja kuorokerho esittävät suomalaisten rakastamia joululauluja Esko Kallion, Viena Kankaan ja Tuovi Kankaan johdolla. Liput 22/12 € ennakkoon candomino.fi  ja ovelta tuntia ennen.

Osta lippuja tästä