Klaus Puroila, candominolainen 2018–

”Kuorossa laulamisen täytyy olla hauskaa!” Tästä Candomino-kuoron perustaja Tauno Satomaan lausahduksesta yhdistyksemme puheenjohtaja Pinja muistutti kauden aluksi. Koelauluni oli onnistuneesti juuri takanapäin ja olo oli iloisen jännittynyt. Olin ajanut suoraan kotoani Oulusta muuttokuorman kanssa koelauluun ja heti perään alkaneisiin syksyn ensimmäisiin kuoroharjoituksiin. Oli mahtava tunne, kun minut toivotettiin tervetulleeksi kuoroon. Vastaanotto oli lämmin ja minut otettiin heti osaksi Candominon kuoroperhettä.

Kuorolaulu on minulle tärkeä tapa ilmaista itseäni ja toteuttaa intohimoani musiikkiin. Candominossa parasta on laadukkaan musiikin tekeminen yhdessä iloisella asenteella. Yhteisöllisyys, kannustava ilmapiiri ja korkea musiikillinen taso ovat mielestäni Candominon vahvuuksia. Kuorossa pääsen irtautumaan täydellisesti arjen stressistä, olemaan läsnä ja nauttimaan hetkestä. Se on kuin eräänlaista meditaatiota.

Eikä tässä vielä kaikki: kuorossa laulaminen on myös hauskaa! Venyttelyt, äänenavaukset, huumorintajuinen ja osaava kuoronjohtaja, lämminhenkiset laulajatoverit, kahvitauon juttutuokiot, konsertit ja niin henkilökohtaiset kuin yhteisetkin onnistumiset luovat kokonaisuuden, josta hauskuus kumpuaa. Hauskaa on harmonia, joka syntyy, kun kuoro soi yhdessä. Tunne siitä, kun saa olla osa laulun loistoa ja aistia pienetkin värisävyt, jotka vain tarkkakorvainen kuulija voi havaita. Hienoimpia hetkiä ovat ne, jolloin kolmestakymmenestä suusta tuleva laulu tuntuu kuuluvan kuin yhdestä suusta.

Kun astuin elokuun loppupuolella ensimmäisen kerran Olarin kirkon ovista sisään ja törmäsin kuoronjohtajaan ja äänenjohtajiin, tunsin tulleeni kotiin. Jo nyt koen, että Candominosta on tullut minulle kuin toinen perhe täällä kaukana kodistani. Odotan innolla tulevan vuoden kuoroleirejä, esiintymisiä ja kuorokilpailuja!

Ensimmäisen kerran pääsen esiintymään Candominon kanssa Grandomino-konsertissa Espoon tuomiokirkossa 27. lokakuuta. Ohjelmassa on J. S. Bachin lisäksi suurten suomalaisten nimien musiikkia Toivo Kuulasta Leevi Madetojaan. Lisäsäväyksensä tämänkertaiseen konserttiin tuovat Candominon alumnit, joiden mukana ollessa kuoron koko kasvaa tavallisesta 30 laulajasta lähemmäs 50:tä. Tästä konsertti onkin saanut leikkisän nimensä, jolla viitataan kuoron suureen kokoon: sana grande on italiaa ja tarkoittaa suomeksi suurta.

Grandomino-konsertti Espoon tuomiokirkossa la 27.10. klo 18. Liput ja lisätietoja https://www.candomino.fi/

Osta lippuja tästä