Sahrami Huhtala, candominolainen 2018-

Candomino Saksassa 23.–26.2.2018

Perjantaiaamuna Helsinki-Vantaan lentokentälle alkoi virrata iloisia kuorolaisia Candomino-kangaskassit olalla heiluen. Edessä oli neljän päivän reissu Saksaan, jonne kuoromme kunniajäsen, yli 90-vuotias herrasmies Helmut Dicks, oli kutsunut meidät esiintymään. Herra Dicks ei päässyt Candominon 50-vuotisjuhlakonserttiin, minkä vuoksi hän oli erittäin otettu siitä, että saavuimme hänen vieraikseen Düsseldorfiin.

Uutena kuorolaisena olin innostunut yhteisestä reissusta jo etukäteen, sillä se tarjoaisi mahdollisuuden tutustua syvemmin jo ekoissa treeneissäni mahtavaksi osoittautuneeseen porukkaan. Odotukseni palkittiin moninkertaisesti! Harvoinpa sitä pääsee uutena kuoron jäsenenä ekalle keikalle ulkomaille.

Oli hieno kokemus laulaa Johanneskirchen kaikuisassa akustiikassa ja saimmekin paljon positiivista palautetta kuulijoilta. Meillä oli matkan aikana kaksi esiintymistä, joista ensimmäinen perjantai-iltana kirkon Evensong-messussa. Lauantaina pidimme yhteisen konsertin paikallisen ”CandoMinin” eli Akademie für Chor und Musiktheater an der Johanneskirche -lapsikuoron kanssa.

Konsertin aluksi kajautimme ”Jauchzet dem Hernn alle Welt” eli Mendelssohnin Der hundertste Psalm (Psalmi 100), joka lienee monen kuorolaisen suosikkiteos tämänhetkisestä ohjelmistosta. Sen mukaan on nimetty myös tuleva paluukonserttimme Leppävaaran kirkossa sunnuntaina 4.3. kello 13. Olet lämpimästi tervetullut kuuntelemaan uudistunutta Candominoa, konserttiin on vapaa pääsy! Saksan kielen lisäksi konsertissa kuullaan italiaa, latinaa sekä molempia kotimaisia kieliä: ohjelmassa on kappaleita mm. Monteverdiltä, Mozartilta, Madetojalta ja Sibeliukselta.

DSC02523

Virallisten esiintymisten lisäksi mieleenpainuvia hetkiä saimme kokea matkan aikana mm. laulaessamme vanhassa kaupungissa ja Heinrich Heine Alleen metroasemalla. Siinä oli ohikulkijoilla ihmettelemistä, kun joukko nuoria laulaa klassista musiikkia vierailla kielillä keskellä katua, pysähtyipä moni meitä kiittämäänkin.

Matkamme merkittäviä mahdollistajia olivat saksalaiset kuoron ystävät, joiden koteihin saimme majoittua 2–4 kuorolaisen ryhmissä. Isäntäperheet ihastuttivat runsaalla vieraanvaraisuudellaan ja heidän paikallistuntemuksestaan oli iloa kaupunkiin tutustuessamme. Saimme esimerkiksi kuulla mielenkiintoisen tarinan siitä, miten kärrynpyörää heittävästä ihmisestä on tullut Düsseldorfin symboli.

Erityisen kiitoksen matkan onnistumisesta ansaitsevat inspiroiva kuoronjohtajamme Esko Kallio ja matkanjohtajana toiminut Candominon nykyinen puheenjohtaja Jooa Saulamaa. Tulevan sunnuntain konsertin myötä jätämme haikeat jäähyväiset Jooalle sekä muutamalle muulle Candominon pitkäaikaiselle jäsenelle. Toivomme musiikin sekä muiden Candominossa opittujen taitojen kantavan heitä elämässään tulevaisuudessakin, minne kunkin tie sitten vie!

Matkan aikana tulin vakuuttuneeksi siitä, että kuoromme soi kauniisti yhteen – ei vain laulaessa, vaan myös upeiden ja ihanien ihmisten kohdatessa toisensa aidosti välittäen ja elämäniloa ympärilleen pursuten!

Herzlichen Danke für alle! Sydämellinen kiitos kaikille reissussa mukana olleille sekä niille kuorolaisille, jotka eivät ehtineet mukaan vielä tälle matkalle, mutta joiden kanssa saamme kokea varmasti vielä upeita seikkailuja tulevaisuudessa.

Kuvaterveisiä matkaltamme löydät Instagramista #candominosaksassa

terveisiä saksasta

Osta lippuja tästä