Marjukka Malkavaara, Candominon intendentti 2009-2010 (julkaistu aiemmin Länsiväylässä 9/2009)

Kaapelitehtaan suuressa Merikaapelihallissa raikuu – käynnissä on nuorisokuoro Candominon promokuvaus. Valokuvaaja Taavetti Alinin käskystä kuoronjohtaja Esko Kallio antaa äänet, ja niin tyhjässä hallissa kaikuvat yksi toisensa jälkeen Kesäpäivä Kangasalla, Kesäillalla ja Tuulantei – pelkkä seisoskelu kun saa aikaan vain jännittyneen näköisiä ilmeitä kuvattavissa. “Uskomatonta, teillä on ihan sama soundi kuin levyillä!”, valokuvaaja hämmästelee laulujen lomassa.

CandominoFiilis_small048

Välillä kuvataan naisia ja miehiä erikseen. “Muodostakaa muutaman hengen ryhmiä ja laulakaa toisillenne”, Alin opastaa naisia. “Muistetaan hymyillä kuvissa, mehän nautitaan laulamisesta”, joku kuorolaisista huikkaa. Vaikka kuvaustilanne tuntuu jännittävän monia alussa, laulaminen todella rentouttaa porukan, ja loppuillasta moni laulu jo päättyykin naurunremakkaan; varsinkin kun Alin vielä panee kuoron tekemään mitä ihmeellisimpiä asentoja ja ilmeitä. “Joo, teille selvästi sopii nää vähemmän järkevät poseeraukset”, Alin hymähtää – ja kuorolaiset nauravat.

CandominoFiilis_small059

CandominoFiilis_small063

Esiintyvälle kuorolle lehdistökuvat ovat tärkeitä: ne ovat osa kuoron imagoa, ikään kuin käyntikortti. Kuvia tarvitaan niin lehtijuttujen yhteyteen kuin konserttien ohjelmakirjoihin. Myös kuoron omat kotisivut saavat piristysruiskeen uusista kuvista.

Taavetti Alin on kokenut ja monipuolinen valokuvaaja, joka on ennenkin kuvannut muusikoita. “Emme halunneet perinteisiä tönkkökuvia kuorosta, vaan nuorekkuutta ja raikkautta henkiviä otoksia. Taavetti osaa visualisoida sen, mitä olemme musiikillisesti”, tiivistää Candominon markkinointitiimin vetäjä Silja Nurkkala.

Kuvaussession aikana kuoro on muun muassa pomppinut, irvistellyt sekä maannut Kaapelitehtaan kylmällä betonilattialla. Pitkä ilta päättyy yhteiseen “luokkakuvaan”, jossa koko kuoro sulloutuu yhdeksi kasaksi. Alin ottaa vielä viimeiset kuvat, ja sitten kameran muistikortti onkin täynnä. Kiitokseksi hän saa raikuvat aplodit koko kuorolta.

CandominoFiilis_small064

 

Osta lippuja tästä