Joachim Saulamaa, kuorolainen (puheenjohtaja 2012-2015)

dsc01380

Juhlavuosi on alkanut! Saamme aloittaa sen upealla tavalla kunniajohtajaamme juhlien. Ensi sunnuntaina Olarin kirkon valtaa varmasti sydämellisen lämmin ja juhlallinen tunnelma loistavien muusikoiden täyttäessä kirkkaasti soivan kirkkosalin hienolla musiikilla – aivan kuten lukemattomia kertoja vuosikymmenten aikana aiemminkin on tapahtunut siellä, missä meidän rakas Taunomme on intohimollaan musiikkia tehnyt ja kanssaihmiset hymyllään valloittanut.

Nuorena miehenalkuna aloitin Candominon 40-vuotisjuhlien kynnyksellä täysin uuden harrastuksen ja rakkaus Candominoon ja kuorolauluun vuosi vuodelta voimistui. Kiintymys ja intohimo veivät minut mukanaan luottamustehtäviin ja kohta jo salaa haaveilin hallituksen puheenjohtajuudestakin. Kannustajien tukemana rohkaistuin ja tulin valituksi puheenjohtajan pestiin. Isoisäni luomuksen vaaliminen oli koko ajan ollut tärkeää, mutta tuolloin siitä huolehtiminen konkretisoitui vastuulliseksi tehtäväksi, jossa pääsin haastamaan itseäni uudella alueella.

Enpä olisi yli kymmenen vuotta sitten uraani Candominossa aloitellessani arvannut, kuinka suuresti se tulee muuttamaan elämääni. Paitsi että se on muuttanut ihmistä, se on tuonut ja muuttanut tärkeimpiä ihmissuhteitani. Puheenjohtajuuteni aikana meistä tuli Tauno-papan, äitini isän, kanssa myös kuin yhtiökumppaneita. Puhelin alkoi soida ja saatoimme iltamyöhälle istua Satomaalla – siis ”mummulassa” – keskustelemassa kuoron asioita ja hieromassa strategioita. Oli ollut pappa, nyt oli myös Tane. Eipä tätä liian usein silti tapahtunut, olisi saanut enemmänkin olla – niin mukavaa ja mielenkiintoista se oli. Olin saanut mummilta ja papalta jo paljon, nyt opin myös Tanelta roppakaupalla. Mikä määrätön kokemuspohja ja osaaminen hänellä onkaan. Mutta hän on myös erinomainen esimerkki meille kaikille siitä, kuinka kohdata toinen ihminen, olla aina positiivinen ja kannustava sekä nöyrästi palvella muita ja seurata omaa kutsumustaan väsymättä. Maailma on muuttunut Suomen itsenäisyyden ja Candominon olemassaolon aikana valtavasti, mutta samat perimmäiset asiat merkitsevät – niin kansakuntamme kuin Candominommekin menestyksessä.

Toivon Candominolle ja Suomelle mitä parhainta juhlavuotta. Toivottavasti tästä vuodesta tulee ikimuistoinen. Kumpikin on todella ansainnut juhlansa. Niin kuin on myös Tane! Ymmärrätte nyt kuinka erityinen juhla minullekin on käsillä. Voisiko hienommalla tavalla yhdistyä kaksi niin rakasta! Enkä varmasti ole yksin – kertokaa kommentoimalla alle, millä tavalla Tane on teille tärkeä. Innokas kirjoittaja voi ilmoittautua myös blogipostauksen tekijäksi. Toivon, että tästä blogista tulisi ikään kuin näyttely, jossa näkisimme kuoroa eri näkökulmista niin kuvin, sanoin kuin videoinkin.

Nauttikaamme juhlavuodesta – hyvää alkanutta vuotta kaikille ja toivottakaamme Candominolle mahtavaa juhlavuotta ja menestystä seuraavaan 50 vuoteen!

taneTauno Satomaa 80 v. -juhlakonsertti sunnuntaina 8.1.2017 klo 18 Olarin kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 10 euroa ovelta (tuotto Kirkon Ulkomaanavulle). Tervetuloa!

Osta lippuja tästä