Candominon 50-vuotisjuhlajulkaisussa nykyinen ja entiset intendentit jakoivat ajatuksiaan, miltä tuntuu olla kuoron sydän ja mahdollistaa nykyään jopa lähes sadan lapsen ja nuoren korkeatasoinen kuoroharrastus. Jos intendentin työ kuulostaa mielenkiintoiselta, hae Candominon intendentin äitiysloman sijaiseksi 23.5.2018 mennessä.

“Neljä vuotta kestänyt aika Candominon intendenttinä antoi minulle unohtumattomia musiikkielämyksiä, kiinnostavia kohtaamisia, ystävyyttä ja jopa seuraavan työpaikan.”

Candomino sai ensimmäisen intendentin 1970–80-lukujen taitteessa. Tuohon aikaan Candomino voitti Let the Peoples Sing -kilpailun pääpalkinnon ja kuoron tunnettavuus kasvoi. Kuoro teki paljon ulkomaanmatkoja – keskimäärin kerran vuodessa – ja intendentti oli avainasemassa järjestämässä kuoron matkoja muun toiminnan lisäksi jo tuolloin.

“Parasta ja kiinnostavinta työssä Candominon intendenttinä oli, kun pääsin seuraamaan konserttiohjelman valmistumista ensimmäisistä harjoituksista varsinaiseen esitykseen.”

201408_candomino_lohtaja_15mp_155_of_238-2.jpg

Matkojen lisäksi juhlavuosien järjestelyt ovat jääneet intendenttien mieleen. Juhlaan kun ovat kuuluneet niin lukuisat konsertit, kantaesitykset kuin myös muut juhlallisuudet. Intendentin työtehtävien ydintä ovat konserttijärjestelyt: tilavaraukset, mainonta ja lipunmyynti, jossa apuna on Candominon tukitoimikunta. Myös sävellysten tilauksiin, levytyssopimuksiin ja avustusanomuksiin liittyvät toimistotyöt ovat tärkeä osa intendentin toimenkuvaa. Intendentti pitää yhteyttä eri yrityksiin ja saa sitä kautta lisärahoitusta kuorolle.

“Parasta Candomino-vuodessa oli ehdottomasti musiikki. Nautin Candominon kirkkaasta ja kuulaasta soundista, ja vaikka oma työni olikin ennen kaikkea excelin pyörittämistä ja sähköpostien naputtamista, kävin usein kuuntelemassa kuoroharjoituksia saadakseni energiaa yksinäisempään puurtamiseen.”

Kahta samanlaista työpäivää ei intendentillä ole! Vuosikymmenten aikana intendentit ovat kuvanneet työn olevan mielenkiintoista, vaihtelevaa, kehittävää, opettavaista ja ihanaa.

“Ihanat kuorolaiset ja tukihenkilöt ovat ensi arvoisen tärkeitä – kuten varmasti nykykuoronkin asioiden hoitamisessa.”

Hae Candominon intendentin äitiysloman sijaiseksi 23.5.2018 mennessä. Lisätietoja ja hakuohjeet: candomino.fi/ajankohtaista. Nykyinen intendentti, Kirsi, antaa mielellään lisätietoja tehtävästä arkisin klo 14-16, puh. 040 510 2610 tai candomino@candomino.fi.

Osta lippuja tästä