Bettiina Koskelo, candominolainen 2019-

Olin muuttanut 2018 kesällä pääkaupunkiseudulle, mutta kävin koulussa Jämsässä ja oikeasti asustelinkin siellä seuraavan vuoden. Tiesin kuitenkin että seuraavana vuonna aloitan täällä koulun, ja mietin että mistä löytäisin sekakuoron, johon mäkin haluaisin laulamaan seuraavana syksynä. Jotenkin instagramissa oli tullut vastaan Candominon sivut, tai sitten joku oli vinkannut niistä. En muista tarkkaan, mutta aloin Jämsässä asuessa seuraamaan Candominoa instassa, ja talvella stoorissa olevassa kysymysboksissa taisinkin kysyä jotain. Kesä tuli, ja Candominon rekrytiimi muisti että olin ollut kiinnostunut kuorosta. Ja sitten kuoron varapuheenjohtaja Heikki pyysi mua laittamaan hakemuksen, ja mähän laitoin.

Kun koelaulu alkoi lähestyä, se jännitti, mutta ihan turhaan. Monet ajattelee että ”en mä voi millään päästä sisään kuoroon”, mutta ihan tavallisia tallaajia me kaikki laulajat ollaan. Kovalla harjottelulla ja Eskon huipulla johtamisella sitä musiikkia sitten tehdään.

En tuntenut kuorosta ketään, mutta meidät kaikki uudet otettiin kyllä tosi hyvin vastaan. Eli jos et tunne ketään kuorosta, hae silti! Et varmasti jää yksin tuossa joukossa!

En oo katunut kuoroon hakemista hetkeäkään sen jälkeen kun pääsin riveihin. Oon saanut kyllä kehittyä niin paljon monessa asiassa kuorovuoden aikana. Nyt kuitenkin mun elämä vie eteenpäin ja muutan Jyväskylään, eli en enää jatka syksyllä kuorossa. Tulee kova ikävä maanantaisia treenejä, kuoroiltamia ja konsertteja. Musiikin tekeminen yhessä huippujoukon kanssa, on se vaan nii mukavaa. Ehkä joskus palaan, eihän sitä tiiä. Ainakin konsertteja tuun sitten kuuntelemaan!

Ja mainittakoon vielä se, että kuoroon pääsyhän ei edellytä sitä että on paljon musiikkitaustaa esim. jostain soittimesta. Ajattelin ensin, etten pääse millään sisään, kun en oo koskaan käynyt soittotunneilla ja olen laulanut aika eri tasoisissa kuoroissa ennen Candominoa. Mutta silti Eskolta tuli viesti ”tervetuloa Candominoon”.

Kaikkiin kuoroihin voi hakea nettisivujen lomakkeella. Candominon koelaulut pidetään 17. ja 20.8. Perkkaan kappelissa ja CandoMinin sekä valmennuskuorojen koelaulut ovat 24.8. Kauklahden kappelissa. Hae rohkeasti mukaan!

Osta lippuja tästä