Candomino ja Candominon alumnilaulajat, ts. Grandomino esiintyy jälleen yhdessä Espoon tuomiokirkossa pyhäinpäivää edeltävänä perjantaina.

Tällä kertaa ohjelmistossa on brittiläistä ja virolaista kuoromusiikkia: konsertissa kuullaan Ralph Vaughan Williamsin harvemmin esitetyn, kaksoiskuorolle ja solisteille sävelletyn g-mollimessun osia sekä Vaughan Williamsin opettajan Charles Woodin kaksoiskuoromotetti Hail, Gladdening Light. Tätä samaa kynttilöiden sytyttämiseen liittyvää ehtoohymnitekstiä käyttää nuori brittisäveltäjä Owain Park laajassa sävellyksessään Phos Hilaron, jossa kuoro jälleen jakaantuu erilaisiin toisiaan täydentäviin osakuoroihin.

Konsertin suurin teos on virolaisen säveltäjän Tõnu Kõrvitsin Kreegi vihik (Kreekin muistivihko) jousiorkesterille ja kuorolle. Cyrillus Kreek keräsi virolaisia kansanlauluja ja teki niistä satoja kuorosovituksia, ja Tõnu Kõrvits on teoksessaan tehnyt omat sovituksensa kahdeksasta Kreekin kokoamasta kansankoraalista. Osien joukossa on niin iltahymniä kuin jouluakin kohti kurottavaa tekstiä.

Tervetuloa konserttiin!

Kuoroa ja jousiyhtyettä johtaa Esko Kallio.
Liput 18/13 € (alennus opiskelijoille, eläkeläisille, koululaisille ja työttömille) verkkokaupasta ja ovelta tuntia ennen.

Osta lippuja tästä