Aada Perkkiö, candominolainen 2016–  ja Elena Rautakoski, candominolainen 2013–

Candominon joulukonsertit ovat tärkeä perinne niin kuorolle kuin kuuntelijoillekin. Konsertit tunnetaan herkästä ja rauhallisesta tunnelmastaan sekä laadukkaasta musiikista.

Meidän kuorolaisten joulu alkaa aina niistä treeneistä, kun aloitamme joululaulujen harjoittelun lokakuussa. Usein kuoronjohtaja Esko tuo eteemme täysin uutta ohjelmistoa, mutta myös niitä perinteisiä joululauluja, joita on ihana päästä laulamaan vuodesta toiseen. Tänä vuonna esimerkiksi vanha suosikki Arkihuolesi kaikki heitä on yksi esityskappaleista.

Tänä vuonna erityisesti monille laulajille uutta ohjelmistoa edustavat Poulencin Videntes stellam ja Rutterin There is a flower kappaleet ovat osoittautuneet monien kuorolaisten lempiohjelmistoksi. There is a flower alkaa ja loppuu herkillä alton soolo-osuuksilla. Kappaleeseen tiivistyy joulun sanoma, jonka kuoro muotoilee kuulailla äänillään pieneksi tarinaksi ja matkaksi tuhansien vuosien taakse.

Videntes stellamissa on erityisen kaunis melodia. Kappaletta voisi kuvailla yhdellä sanalla kirkkaaksi. Siinä on välillä erikoisia harmonioita, mutta aina kerta toisensa jälkeen palataan kirkkaaseen, kauniiseen perusteemaan. Kappaletta laulaessa voi kuvitella saavansa omalla äänellään kaikki maailman tähdet tuikkimaan.

Espoon tuomiokirkko on konserttipaikkana erityisen tärkeä, sillä siellä on laulettu jo monet joulukonsertit. Vanha kivikirkko, hämyisä valaistus ja historiallinen tunnelma saavat niin laulajat kuin kuulijat tuntemaan olevamme valmiita joulunviettoon. Lupaamme, että Loiste-joulukonsertit mahdollistavat tänäkin vuonna hetken pysähtyä ja rauhoittua joulukiireen keskellä. Kuorolaisten sanoin konsertista on tulossa: “No tietty ihan best!”

Candomino-kuoroperheen perinteiset Loiste-joulukonsertit tuovat tänä vuonna joulun tunnelmaa 18.12. klo 19 Olaus Petrin kirkossa ja 19.12. klo 19 Espoon tuomiokirkossa. Candomino, CandoMini, valmennuskuoro ja kuorokerho esittävät suomalaisten rakastamia joululauluja Esko Kallion, Viena Kankaan ja Tuovi Kankaan johdolla. Liput 22/12 € ennakkoon candomino.fi  ja ovelta tuntia ennen.

Osta lippuja tästä