Esko Kallio

Minulla on ilo avata tämä Candominon 50 v. -blogi osana kuoromme juhlavuoteen tähtäävää valmistautumista. Tässä viikon välein päivitettävässä blogissamme saamme lukea monenlaisia Candominoon liittyviä tekstejä kuoromme ystäviltä, kuulijoilta, ja entisiltä tai nykyisiltä laulajilta. Haastankin kaikki teidät tarttumaan kynään, näppikseen tai padiin ja osallistumaan tähän blogiin jakamalla Candominoon liittyviä ajatuksianne ja muistojanne! Monella teistä saattaa olla myös valokuva-, ääni- tai videomateriaalia erilaisista tilanteista ja tapahtumista vuosien varrelta, ja niitäkin otetaan ilolla vastaan – kaikesta tästä aineistosta toivon mukaan muodostuu eräänlainen rikas ja monipuolinen näyttely tänne blogisivuille. Candomino on perustamisestaan lähtien koskettanut tavalla tai toisella satojen laulajiensa ja tuhansien kuulijoidensa elämää, ja nyt on sopiva hetki koota yhteen tätä kokemusten laajaa kirjoa.

Candomino on jo aloittanutkin valmistautumisensa juhlavuoteen uuden ohjelmistonsa harjoittelun parissa. Kuoro on myös laajentanut toimintaansa muutaman viime vuoden aikana ja saavuttanut näin jopa uusia olomuotoja: hienosti lentoon lähteneen CandoMini-lapsikuoromme lisäksi tänä syksynä on aloittanut toimintansa Toppelundin alakoulun oppilaille suunnattu kuorokerho. Tämän kuorokerhon tarkoituksena on antaa lapsille ensimmäinen kosketus yhdessä laulamiseen ja sytyttää heissä leikinomaisen toiminnan kautta toivottavasti pysyvämpikin kuorolaulun liekki.

Olen itse syntynyt Candominon ollessa juuri tuollaisen leikkivän ekaluokkalaisen ikäinen. Kohta viisikymppisenä kuoron liekki jatkaa palamistaan erityisen kirkkaana uusien, kantaesitettävien teosten ja tutumpien klassikoidenkin parissa. On ilo olla tekemässä tätä juhlavuotta, olkaa tekin mukanamme osana tätä juhlaa!

img_9605
Candomino Esko Kallion johdolla Italiassa lokakuussa 2016.

Blogikirjoituksia voi toimittaa osoitteeseen candomino (at) candomino.fi

Osta lippuja tästä