Pinja Perttunen, Candominon puheenjohtaja

Toukokuun helteisenä maanantai-iltana Olarin kirkkosali täyttyi iloisista laulajista ja puheensorinasta. Oli luvassa jotain, mistä muut kuorolaiset eivät vielä tienneet. Kuoronjohtajien ja intendentin lisäksi paikalle oli kutsuttu laulajat yhdistyksemme jokaisesta kuorosta: Candominosta, CandoMinistä ja kuorokerhosta.    

Kevään aikana olemme läpi kuorojen puhuneet, miten tärkeää kuoroharrastukseen sitoutuminen on niin ajallisesti kuin talkootyönäkin. Ilman sitoutuneita kuorolaisia ei ole kuoroa, ja kuorojen toimintaa ei ole ilman jokaisen kuorolaisen vapaaehtoista työpanosta. Jokaisen kuorolaisen vastuulla on, että ”kuorossa laulaminen on hauskaa!”

Näiden teemojen pohjalta halusimme yhdessä kuoronjohtajien kanssa myöntää kunniakirjat niille laulajille, jotka ovat erityisesti kuluneena kautena olleet osaltaan tekemässä kuoroperheestä perhettä. Taisimme myöntää kunniakirjat juuri oikeille laulajille, sillä kirkkosalissa kaikui pitkät ja komeat aplodit jokaiselle tunnustuksen saaneelle.

Onnittelujen ja kiitosten jälkeen oli aika laulaa Kesäpäivä kangasalla. Laulaessani 80 lapsen ja nuoren ympäröimänä pystyin mielessäni kuvittelemaan hopeisena hohtelevan Längelmäveden ja Roineen armaiset aallot. Laulun aikana ehdin käydä pikakelauksella läpi myös kulunutta kuorovuotta: on ollut niin isoja kuin pieniä konsertteja, paljon treenejä, kuoroleirejä, matkoja, yhteisiä hetkiä kuorolaisten kanssa. Ilmoittauduttuani viime elokuussa koelauluihin en olisi ikinä voinut kuvitella, miten antoisaa, mukavaa ja hauskaa kuorossa laulaminen on!

Nyt on aika siivota nuottikansio, pestä kuoropuku ja suunnata kesälomalle. Elokuussa jatkamme jälleen laulamista – kolmen kuoron sijaan neljässä kuorossa. Pysy kuulolla, kerromme pian uusimmasta kuoroperheen jäsenestä lisää!

Osta lippuja tästä