Pinja Perttunen, Candominon puheenjohtaja

Maanantai-iltana Olarin kirkko täyttyi puheensorinasta, jälleennäkemisen riemuhuudoista, lämpimistä halauksista ja tervetulotoivotuksista. Pitkän kesäloman jälkeen aloitimme uuden harjoituskauden koko yhdistyksen voimin.

Vanhojen konkarikuorolaisten joukossa aloitti useita uusia kuoroperheenjäseniä, jolloin Candominon laulajmäärä kasvoi entisestään. Lisäksi vuonna 2013 perustetun CandoMinin idea siirtymästä ministä minoksi kävi toteen ensimmäisen kerran. Candomino sai nyt ensimmäisen kerran CandoMinissä laulaneita laulajia riveihinsä.  Kaiken kaikkiaan Candominon yhdistyksen alla laulaa tänä syksynä yli 80 lasta ja nuorta neljässä kuorossa ja ryhmässä: Candominossa, CandoMinissä, CandoMinin valmennuskuorossa ja Kuorokerhossa.

Kokoonnuimme syksyn ensimmäisten treenien kunniaksi kaikki koolle ja kuulimme kuoronjohtajilta, mitä kaikkea tuleva syksy tuo tullessaan: esimerkiksi CandoMinit juhlistavat viisivuotisjuhliaan osallistumalla lokakuussa Claudio Monteverdi -kuorokilpailuihin Venetsiassa, ja toivon mukaan saamme kuulla heitä myös matkalle lähtö -konsertissa koti-Suomessakin. Candominot puolestaan valmistelevat Grandomino-konserttia yhdessä alumnien kanssa. Luvassa on tunnelmallinen ilta Bachin motettien ja kansallisromanttisten iltalaulujen parissa Espoon tuomiokirkossa lauantaina 27.10. Vuosi 2018 huipentuu koko Candomino-kuoroperheen yhteisiin joulukonsertteihin Olaus Petrin kirkossa tiistaina 18.12. ja Espoon tuomiokirkossa keskiviikkona 19.12.

Ennen loppuvuoden konsertteja on edessä viikottaisia treenejä ja parin viikon päästä koittava minojen ja minien yhteinen viikonloppuleiri. Uutta harjoiteltavaa, haastavaakin ohjelmistoa, on kaikilla paljon. Mikään ei kuitenkaan ole yhtä palkitsevaa kuin se, kun äänet alkavat soimaan yhdessä, laulajat jättävät pois nuotit ja musiikin tekemisestä pääsee kunnolla nauttimaan! Ennen tuota hetkeä muiden laulajien tsemppaus, kuoronjohtajien palaute ja yhdessä vietetyt hetket treenien ulkopuolella motivoivat pitkänkin työ- tai opiskelupäivän jälkeen lähtemään harjoituksiin.

Candominon kuoroperheessä, Kuorokerhon riveissä, on vielä tilaa uusille laulajille. Kysy lisää kuoronjohtaja Tuovi Kankaalta, tuovikangas@gmail.com, ja ilmoita lapsesi mukaan!

Osta lippuja tästä