Yle tiedottaa:

Espoolainen CandoMini on valittu Yleisradion vuoden nuorisokuoroksi kaudelle 2019–2020. CandoMini on 35-henkinen lapsikuoro, joka on perustettu vuonna 2013. Kuoroa on sen perustamisesta saakka johtanut Viena-Leena Kangas. Kuoro lukeutuu Espoon nuorisokuoro Candomino ry:n kuoroperheeseen. CandoMinin kuorolaiset ovat iältään 10–17-vuotiaita, ja candominiyden ytimessä ovat ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu.

Yleisradio on valinnut vuoden nuorisokuoron vuodesta 1988 lähtien. Valinnalla halutaan tukea suomalaista, korkeatasoista nuorisokuorotoimintaa. Tänä vuonna kiinnitettiin huomiota korkeatasoiseen kuorolaulun varhaiskasvatukseen sekä tavoitteelliseen työhön. Viena-Leena Kangas on saavuttanut kuoronsa kanssa paljon vain muutaman toimintavuoden aikana.

Kuoro harjoittelee tavoitteellisesti ja on saavuttanut paljon taipaleensa aikana. Menestystä on tullut esimerkiksi kuorokilpailuissa, kuten kultaleimat Canta Al Mar -kuorofestivaalilla Espanjassa 2016, kultaleima ja lapsikuoron erikoispalkinto Tampereen sävelessä 2017, VocalEspoon lapsikuorokilpailun voitto kesällä 2018 sekä lapsikuorosarjan että koko kilpailun Grand Prix’n voitto Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailussa syksyllä 2018. Keväällä 2019 CandoMini voitti Radio Classicin parhaan kuoron Tempo-palkinnon.

Kuorokilpailujen ja festivaalien lisäksi CandoMini on konsertoinut ahkerasti kotimaassa ja levyttänyt vuonna 2016 kuuden kappaleen UNI-levyn. Loppuvuodesta 2019 ilmestyy CandoMinin ensimmäinen joululevy.

Viena-Leena Kangas (s.1988) valmistui musiikkipedagogiksi Metropolia AMK:sta keväällä 2015 pääaineenaan varhaisiän musiikkikasvatus. Valmistumisen jälkeen hän on keskittynyt kuorojen kanssa työskentelyyn ja täydentänyt koulutustaan Sibelius-Akatemian avoimen yliopiston kursseilla. Kangas palkittiin syksyllä 2016 Espanjassa Canta Al Mar -kuorofestivaaleilla kuoronjohtajan erikoispalkinnolla. CandoMinin lisäksi Kangas johtaa espoolaista Naiskuoro Kuplivaa ja toimii sekä Suomen Kuoronjohtajayhdistyksen että Nuorten kuoroliiton hallituksessa.

Yleisradion vuoden nuorisokuoro laulattaa yleisöä Helsingin Musiikkitalossa järjestettävissä jouluisissa yhteislaulutilaisuuksissa maanantaina 9.12.2019. Näistä tilaisuuksista jälkimmäinen kuullaan suorana lähetyksenä Yle Radio 1:ssä klo 19.02 alkaen. Vuoden nuorisokuoron oma konsertti kuullaan Yle Radio 1:ssä keväällä 2020. Tämän lisäksi vuoden nuorisokuoron ohjelmaan sisältyy mm. äänityksen tekeminen Yleisradiolle.

CandoMini julkaisee marraskuussa joululevyn, jota voi ostaa Olarin kirkon levynjulkkareissa 22.11., Musiikkitalon yhteislaulutilaisuuksissa 9.12. ja Candominon verkkokaupasta.

 

 

Osta lippuja tästä