Viisi vuotta toiminut CandoMini-lapsikuoro voitti 20.10.2018 kansainvälisen Claudio Monteverdi kuorokilpailun Venetsiassa. CandoMini ylsi ensimmäiseksi lapsikuorosarjassa ja voitti myös koko kilpailun pääsarjan grand prix -palkinnon. CandoMiniä johtaa musiikkipedagogi Viena Kangas. Kilpailussa oli mukana kuoroja muun muassa Ruotsista, Venäjältä, Kreikasta, Italiasta ja Tanskasta.

Tuomariston mukaan kuoron sointi on puhdas ja laulaminen tarkkaa. Palautteiden perusteella kuoron soinnissa kuuluu laulamisen ilo ja hyvä yhteishenki. Kuoronjohtajan ja kuoron välinen kontakti on vahva ja pedagogisesti taianomainen.

– Naderia laulaessa kaikki muu sumeni ja keskityin vaan Vienaan, kommentoi kuorolainen 13-vuotias Elias Niinikoski. Nader My God by U -teoksen ovat virren pohjalta sovittaneet James Stevens ja Andre van der Merve. Teos kuului CandoMinin grand prix -sarjan kisaohjelmistoon.

– Voitto tuli yllätyksenä ja olo on kiitollinen! Olen iloinen siitä, että saan työskennellä näin lahjakkaiden lasten kanssa ja onnistua yhdessä musisoimalla, kommentoi voittoa kuoronjohtaja Viena Kangas.

Kilpailuohjelmisto koostui keskiaikaisesta kirkkomusiikista moderneihin kuoroteoksiin. Ohjelmistossa oli kappaleita muun muassa Piae cantiones -kokoelmasta, Einojuhani Rautavaaralta, Pekka Kostiaiselta ja Veljo Tormikselta.

Espoolaiskuoro koostuu 10–17-vuotiaista laulajista ja se harjoittelee Olarin kirkolla. CandoMini on aikaisemmin voittanut Vocal Espoo -lapsi- ja nuorisokuorosarjan kesällä 2018, palkittu Tampereen sävel -kuorokatselmuksessa kultaleimalla ja lapsikuoron erikoispalkinnolla, saanut kultaleiman Canta al Mar -kuorofestivaaleilla Espanjassa kahdessa sarjassa, ja kuoronjohtaja Viena Kangas on palkittu kuoronjohtajan erikoispalkinnolla.

CandoMiniä pääsee seuraavan kerran kuulemaan Candomino-kuoroperheen perinteisissä Loiste-joulukonserteissa 18.12. klo 19 Olaus Petrin kirkossa Helsingissä ja 19.12. klo 19 Espoon tuomiokirkossa. Lisätiedot candomino.fi.

Osta lippuja tästä