Samuli Sorvari, Cantio Laudis -kuoron laulaja

Terveiset Oulusta, Pohjolan valkeasta kaupungista.

Oululaisen Cantio Laudis -kuoron kevätkausi on lähtenyt liikkeelle mukavissa merkeissä. Katseet on suunnattu muun mielenkiintoisen ohjelmiston lisäksi maaliskuun loppuun, jolloin saamme etelästä vieraaksemme Candomino-kuoron.

Itselleni Candominon Oulun vierailulla on aivan erityinen merkitys. Asuin lapsuudessani Espoossa ja naapurissa sattui asumaan Tauno Satomaa, Candominon perustaja ja pitkäaikainen johtaja. Tane houkutteli isosiskoni kuoroon, ja siitä lähtien Candominolla on ollut paikka sydämessäni. Candominon konsertit Espoon tuomiokirkossa ja Olarin kirkossa kuuluivat erottamattomasti joulun ja pääsiäisen aikaan. Siskon kotiharjoittelun kautta suomalaiset kuoroklassikot ja monet kansanlaulut tulivat tutuksi.

Paljon on vettä virrannut Oulun Laanaojassa noista ajoista, Candominossa on johtajan lisäksi vaihtunut mitä luultavimmin koko laulajisto. Silti olen aistinut Candominon nykyisessä tekemisessä samaa mentaliteettia kuin aikanaan. Kuoro soi puhtaasti, sointi on tasapainoinen ja kuulas. Kaikesta näkee ja kuulee, että porukassa on hyvä yhteishenki ja laulajat puhaltavat yhteen hiileen, laulamisen ilo välittyy!

Edellä mainitut kuvaukset sopivat monelta osin myös oululaiseen Cantio Laudis -kuoroon. Olemme reilun kymmenvuotisen historiamme aikana työskennelleet johtajamme Olli Heikkilän johdolla ahkerasti ja määrätietoisesti, ja kuorostamme on kehittynyt, vaikka itse sanonkin, erittäin hyvä sekakuoro! Kuoromme ohjelmistoon kuuluvat kiinteänä osana laajamittaiset kirkkomusiikkiteokset, mutta yhtä lailla sijansa on myös eri aikakausien monipuolisella kuoro-ohjelmistolla.

cantiolaudis

Ja sitten itse asiaan…

Lauantaina 30.3. kello 18 edellä mainitut kuorot, Candomino ja Cantio Laudis yhdistävät voimansa: luvassa on yhteiskonsertti Oulun tuomiokirkossa. Voiko kuoromusiikin ystävä toivoa enempää? Kuorolaisena on aivan mahtavaa päästä seuraamaan toisen, profiililtaan hyvin samansuuntaisen kuoron toimintaa ja tekemistä sekä jakamaan yhteisiä kuorokokemuksia.

Tulevan yhteiskonsertin kuulijoille uskallan luvata huikean kuoromusiikkielämyksen. Molempien kuorojen oma ohjelmisto antaa odottaa paljon, ja illan kruunaa kuorojen yhteisnumero, Johann Sebastian Bachin suurenmoinen motetti Jesu, meine Freude (BWV 227). Motetti itsessään on kuorolaulajalle sellaista herkkua, ettei siitä tahdo saada kyllikseen. Ja nyt kun sitä päästään laulamaan tällaisella porukalla, taivas koskettaa maata. Sen uskallan luvata!

Näillä ajatuksilla toivotan Candominon lämpimästi tervetulleeksi maaliskuun lopulla Ouluun. Ja samalla toivotan kaikki kuulijat lämpimästi tervetulleeksi yhteiskonserttiimme Oulun tuomiokirkkoon!

P. S. Yhteiskonserttimme sai nimekseen ”CAN WE SING?” Siihen on helppo vastata: Yes we can!

Lämpimästi tervetuloa Candominon ja Cantio Laudiksen CAN WE SING? -konserttiin Oulun tuomiokirkkoon 30.3. klo 18. Ohjelma 10 € ovelta.

 

Osta lippuja tästä