CandoMini juhlistaa tänä vuonna 10 vuotista taivaltaan. Juhlavuoden avaa uuden Sammumaton-albumin julkistamiskonsertti 11.2. klo 18 Paavalinkirkossa. Sammumaton on kuoron kolmas oma julkaisu ja se tulee julkistamiskonsertin myötä myyntiin Candominon verkkokauppaan ja kuunneltavaksi musiikin suoratoistopalveluihin.

CandoMini on tunnettu siitä, ettei se aliarvoi lasten ja nuorten kykyä esittää monipuolista, vaikeaakin ohjelmistoa. Sammumaton pitääkin sisällään monipuolisia musiikkielämyksiä 1000-luvulta tähän päivään. Merkittävässä osassa ovat etenkin naissäveltäjien, kuten Hildegard Bingeniläisen, Isabella Leonardan ja Rebecca Clarken teokset, jotka muistuttavat meitä miten upeaa musiikkia  kaanonin ulkopuolelle helposti jää. Luvassa on komeita esityksiä myös Ēriks Ešenvaldsin, Arvo Pärtin ja Einojuhani Rautavaaran teoksista.

CandoMinin lisäksi konsertissa esiintyy suurkuoro, jossa nykyiset ja entiset candominiläiset yhdistävät voimansa. Voimansa yhdistävät myös kuoronjohtajat: kuoroa perustamisesta saakka johtanut Viena Kangas ja syksyllä uutena johtajana aloittanut Anna Sandström nähdään molemmat lavalla kuoron kanssa.

Vuonna 2013 perustettu CandoMini on saavuttanut paljon lyhyessä ajassa. Se valittiin Ylen vuoden nuorisokuoroksi 2019–2020 ja kuoro on palkittu moneen otteeseen kuorokilpailuissa, kuten Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailun pääpalkinto 2018, kultaleima ja lapsikuoron erikoispalkinto Tampereen sävelessä 2017 ja kultaleimat Espanjan Canta Al Mar -festivaaleilla 2016. Lisäksi kuoro voitti 2019 Radio Classicin parhaan kuoron Tempo-palkinnon. Kuorolaiset ovat iältään 10–17-vuotiaita ja candominiyden ytimessä ovat ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu.

CandoMini 10 vuotta: Sammumaton-levynjulkistamiskonsertti 11.2. klo 18 Paavalinkirkossa. Liput 20/10 € verkkokaupastamme ja ovelta tuntia ennen. Konsertissa on mahdollisuus ostaa levyä.

Osta lippuja tästä