Vladyslav Shedlevych, candominolainen 2018–

Aloitin Candominossa tämän vuoden alussa. Kotimaassani Ukrainassa lauloin pitkään yliopiston kuorossa, ja muutettuani Suomeen muutama vuosi sitten olen etsinyt itselleni sopivaa kuoroa. Candomino tuntui heti omalta sen ikäluokan ja ohjelmiston monipuolisuuden vuoksi. Juuri kuoroon päästyäni pidimme yhteisen tutustumisillan, mikä loi mukavan ensivaikutelman kuorosta ja sen jäsenistä.

Ukrainassa kuorossa ollessani lauloimme pääasiassa vain ukrainan ja venäjän kielillä. Kuoron toiminta sijoittui vain sisämaahan, joten kansainväliseen kuorotoimintaan ei niinkään päässyt tutustumaan. Koska minua kiinnostavat kielet, on ollut mukava yllätys, kuinka monella kielellä Candominossa on päässyt laulamaan. Odotan erityisesti vielä tulevia ulkomaan matkoja, joilla pääsee tutustumaan eri maiden ihmisiin, joita kaikkia yhdistää musiikki.

Harjoituksissa pidän siitä, että kuoronjohtajamme Esko keskittyy siihen, että jokainen laulaja kuuntelisi aktiivisesti myös muita ääniä, jolloin oman äänen sovittaminen kokonaisuuteen onnistuisi saumattomasti. Harjoitusten ohella olemme kuoron kanssa olleet muutaman kerran avustamassa messuissa, mikä on ollut hyvä tilaisuus päästä esittämään vasta opittuja kappaleita.

Candominossa olen viihtynyt hyvin. Olen iloinen, että pääsen harrastamaan musiikkia säännöllisesti yhdessä muiden kanssa, sillä se on aina ollut tärkeä osa elämääni.

Seuraava Candominon konsertti on 30.5. klo 19 Sellosalissa Leppävaarassa osana Vocal Espoon Kuorojen Kevät -sarjaa. Tervetuloa sinne!

Osta lippuja tästä