Candomino

Espoolainen nuorten aikuisten kamarikuoro

Candomino-kuoro

Candomino on nuorten aikuisten espoolainen kamarikuoro. Se esittää ja levyttää raikkaita, perinnettä arvostavia tulkintoja taidemusiikin eri alueilta aina nykymusiikkiin saakka.

Lue lisää

Candominon laulajat ovat opiskelijoita ja muita nuoria aikuisia, joita yhdistää halu tehdä laadukasta musiikkia yhdessä. Kuoro harjoittelee Esko Kallion johdolla Olarissa ja esiintyy säännöllisesti Espoossa, muualla Suomessa ja ulkomailla. Vuonna 2016 kuoro on konsertoinut Saksassa ja Italiassa.

Candomino juhlii 50-vuotista toimintaansa Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Kuoron suojelija on Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma ja 50-vuotisjuhlien suojelija on tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.

 

Kuoronjohtaja

Candominon perusti vuonna 1967 musiikkineuvos Tauno Satomaa. Vuodesta 2005 lähtien Candominoa on johtanut monin tunnustuksin palkittu Esko Kallio.

Lue lisää

Esko Kallio tunnetaan rohkeana nykysäveltäjien teosten tulkitsijana ja kantaesittäjänä. Suomen Kuoronjohtajayhdistys valitsi hänet Vuoden kuoronjohtajaksi joulukuussa 2015. Aiemmin Kalliolle on myönnetty lupaavan nuoren johtajan erikoispalkinto Madetoja-mieskuorokilpailussa vuonna 2000 ja kuoronjohtajan erikoispalkinto Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa 2003. Hämäläis-Osakunnan Laulajien levy Lehdellä valittiin sekä Vuoden kuorolevyksi että ehdokkaaksi Vuoden klassinen Emma -palkinnon saajaksi 2009. Kesällä 2015 Turun konservatorion kamarikuoro saavutti kolme kultaleimaa Tampereen Sävel -kuorokatselmuksessa ja Candomino valittiin Ylen Vuoden nuorisokuoroksi 2014–2015.

Kuoronjohtamisen lisäksi Kallio on toiminut kuoronjohdon opettajana kursseilla mm. Sibelius-Akatemiassa ja Liszt-Akatemiassa Budapestissa. Hän on toiminut myös tuomaritehtävissä useissa lauluyhtye- ja kuorotapahtumissa. Candominon lisäksi Esko Kallio johtaa Turun konservatorion kamarikuoroa sekä Suomen Laulua.

 

CandoMini-lapsikuoro

Candominon rinnalla harjoittelee 10–17-vuotiaiden nuorten laulajien CandoMini-kuoro. Sen musiikista vastaa Viena Jurvelin.

Lue lisää

Lapsikuoro CandoMini on perustettu syksyllä 2013 Candominon yhteyteen. Kuorossa laulaa noin kolmekymmentä lähialueen lasta ja nuorta. CandoMinin tarkoituksena on tarjota musiikista ja laulamisesta innostuneille lapsille mahdollisuus korkeatasoiseen ja tavoitteelliseen kuoroharrastukseen, hauskanpitoa unohtamatta.

Kuoro harjoittelee Olarin kirkon tiloissa maanantai-iltaisin. CandoMinin johtaja on sen perustamisesta saakka ollut musiikkipedagogi Viena Jurvelin.

CandoMinin kuulumisia voi seurata oman facebook-sivun ja instagramin kautta.

I'm really moved, it's just gorgeous. You did a really good job on my music.
Juan Jurado, 2015

Seuraa meitä